Tråden for dumme spørsmål.

Jeg koker på verandaen, på et bord mellom sittegruppe og solstoler, så noe heve/senkebord blir trangt. Talje er vurdert da skylling av biab-pose ble så knotete, men enn så lenge ble no-sparge den enkleste løsningen for meg.
Men jeg skal se på denne delvise partiskyllingen. Kanskje den kler meg helt perfekt.

Regner med jeg med tiden ender med en grainfather G30 så jeg følger med på finn dott no mens jeg venter og håper på en black friday-løsning

Og samtidig ser jeg nå at ølbrygging har hevet prisen med 1500 ...
Kom til å tenke på en liten detalj ...
Jeg ser at Grainfatheren er ca 15 kg. Med full pupp nærmer vi oss 40 kg totalvekt med nykokt vørter som skal transporteres fra verandaen, gjennom leiligheten og ut på vaskerommet for kjøling.
Fikk ræven bak uansett hvor jeg snudde meg :oops:
 
Kom til å tenke på en liten detalj ...
Jeg ser at Grainfatheren er ca 15 kg. Med full pupp nærmer vi oss 40 kg totalvekt med nykokt vørter som skal transporteres fra verandaen, gjennom leiligheten og ut på vaskerommet for kjøling.
Fikk ræven bak uansett hvor jeg snudde meg :oops:
Trekke hageslange fra vaskerommet ut på verandaen og kjøle der?
(Been there, done that...) :cool:
 
Kom til å tenke på en liten detalj ...
Jeg ser at Grainfatheren er ca 15 kg. Med full pupp nærmer vi oss 40 kg totalvekt med nykokt vørter som skal transporteres fra verandaen, gjennom leiligheten og ut på vaskerommet for kjøling.
Fikk ræven bak uansett hvor jeg snudde meg :oops:
Du kan ikke flytte en full grainfather ved 100grader. Skolder du deg ikke som en nyslaktet gris ryker pumpehus og kontrollboks - de to eneste punktene som det er mulig å få tak i når bryggeren er varm nok.
Må du kjøle på vaskerommet er det to muligheter; enten dampkondensator eller avtrekksvifte som trekker ut de 2-3 litrene med vann i form av vanndamp.
 
  • Like
Reaksjoner: Ove
Trekke hageslange fra vaskerommet ut på verandaen og kjøle der?
(Been there, done that...) :cool:
Det er vurdert, men ikke sagt høyt. Hun kan høre meg ;)
Kjøkkenet er nærmere, og sånn sett et bedre alternativ, men heller ikke veldig attraktivt
Det beste sånn sett er å flytte bryggestedet fra verandaen til utenfor gatedøren, men det er en vindtunnel for alt som kommer sørfra. Kan funke om sommeren. Den dagen.
Du kan ikke flytte en full grainfather ved 100grader. Skolder du deg ikke som en nyslaktet gris ryker pumpehus og kontrollboks - de to eneste punktene som det er mulig å få tak i når bryggeren er varm nok.
Må du kjøle på vaskerommet er det to muligheter; enten dampkondensator eller avtrekksvifte som trekker ut de 2-3 literne med vann i form av vanndamp.
Nei, det ser ikke ut som en løsning i det hele tatt. Det er uansett tungt nok med Digiboil med 25 liter i, og den har gode håndtak. Så det eneste alternativet som gjenstår nå, slik jeg ser det, er et mash upgrade kit med silkar. Siden jeg ikke er så veldig venn med biab-posen
 
Jeg vurderer å prøve meg på en cold crash av en kraftig stout som nå skal være ferdig gjæret. Tok en FG test for ca 3 døgn siden og den hadde da kommet ned på 1.050 som også oppskriften oppgir som mål. Den var imidlertid noe grumsete og oppskriften anbefaler cold crash.

Dog har jeg kun "vanlig" flat-bottom gjæringskar i plast og tenkte i utgangspunktet ikke å gå til innkjøp av mye ekstra utstyr nå. Det er ca 18 liter i et 30 liters gjæringskar. Er dette å anbefale og bør jeg evt. gjøre noen grep for å unngå at det suges inn vann fra vannlåsen eller oksygen under nedkjølingen?
 
Jeg vurderer å prøve meg på en cold crash av en kraftig stout som nå skal være ferdig gjæret. Tok en FG test for ca 3 døgn siden og den hadde da kommet ned på 1.050 som også oppskriften oppgir som mål. Den var imidlertid noe grumsete og oppskriften anbefaler cold crash.

Dog har jeg kun "vanlig" flat-bottom gjæringskar i plast og tenkte i utgangspunktet ikke å gå til innkjøp av mye ekstra utstyr nå. Det er ca 18 liter i et 30 liters gjæringskar. Er dette å anbefale og bør jeg evt. gjøre noen grep for å unngå at det suges inn vann fra vannlåsen eller oksygen under nedkjølingen?
Jeg hadde droppet CC dersom du ikke kan hindre innsug av O2
 
Kan ikke sjekke med en gang?
Spiller for så vidt ingen rolle om den er oksidert om du bare skal sjekke SG heller vel
 
Jeg ville aldri latt en prøve av et brygg stå natten over for å måle SG.
Hvis du i tillegg gjærer under trykk så blir det stor forskjell i SG på det som står under trykk og det som er utsatt for oksygen, en annen ting er at den prøven kan fort bli infisert av villgjær som vil føre til en helt annen gjæring og som du sier "smake rart".
Hvis du rører godt rundt i bryggeprøven så bør vel det holde for å ta en SG prøve, du kan i tilfelle også sile prøven gjennom et kaffefilter, da blir du kvitt oksygenet og får en mye mer relevant SG måling.
Egentlig er det vel bare å snurre litt på måleglasset til man ser at det ikke sitter noen bobler på det så er man good to go
 
Tilbake
Topp