Tor.
Norbrygg-medlem
Slett ikke, men hvilket brettspill hadde baronesse von blau?Kanskje bare jeg som vokste opp den gangen brettspill var stor underholdning.
Slett ikke, men hvilket brettspill hadde baronesse von blau?Kanskje bare jeg som vokste opp den gangen brettspill var stor underholdning.
Høres ut som en person i Cluedo, men der kan jeg ikke huske noe bryggeri.Slett ikke, men hvilket brettspill hadde baronesse von blau?
@Amarillo har løsninga her, men...Slett ikke, men hvilket brettspill hadde baronesse von blau?
...jeg bytta ut biblioteket med bryggeriet for å gjøre det relevant.Høres ut som en person i Cluedo, men der kan jeg ikke huske noe bryggeri.
Rør i asbest du, det høres spennende ut… skal aldri mer si at alt var bedre før.For dere som er bekymret for forurensing av vannet via slanger osv;
I praksis alle bolighus i Norge har internt røropplegg av to materialer, siden 90-tallet er PEX rør (plast) brukt nærmest utelukkende, før det var det kobberrør som svært mange har den dag i dag. Disse kobberrørene er svært ofte loddet med blyholdig tinn.
Alle skrudde koblinger på begge systemer er normalt messing, i dag blyfri messing, men slik har det ikke alltid vært uten at jeg husker hvor skillet der går.
For vannrør mellom vannverk og hus blir det idag brukt PEL-plast men før det har det blitt både stålrør (med og uten galvanisering), betong og asbest.
Er det fortsatt noen som er mest bekymret for de siste 5 metrene slange til bryggekjelen?![]()
Kjekt å ha når vannet brenner.Rør i asbest du, det høres spennende ut… skal aldri mer si at alt var bedre før.
Ja er det korte svaret. Mulig noen klarer å smake forskjell på bitterhumle, men der er ikke jeg i vert fall. Kan bruke annen engelsk humle for å holde det helt typeriktig, og hvis de andre humlene ikke har samme alfasyre regulerer du bare mengden.Jeg skal brygge en newcastle brown ale klone. Baserer meg på denne. https://homebrewtalk.com/threads/aberdeen-brown-ale-newcastle-clone-ag.36912/Jeg har ikke target humle, men har noen andre humler med 11% IBU. Kan jeg bruke hva som helst så lenge det har ca samme % på de humlene som går i på 60 min?
Ja, men det blir mye humlegraps av det, så om du har noe med litt høyere bitterhet sparer du penger og svinn.Jeg har east kent goldings liggende og skal bruke litt mot slutten av brygget. Da den har 5.5% IBU kan jeg bare bruke dobbelt så mye av den enn en humle med 11%?
har en humle med 20% IBU, Sabro. Noen grunn til å ikke bruke den
I teorien skal vel det meste av aromastoffer være kokt bort i bitterhumla når den er kokt i 60min så jeg hadde ikke hatt noen skrupler med det...
Ingen grunn til å ikke bruke Sabrohar en humle med 20% IBU, Sabro. Noen grunn til å ikke bruke den?
Nå er det lenge siden jeg har drukket Newcastle Brown Ale, men jeg er nokså sikker på at den ikke har 12% sjokolademalt. Jeg har ikke så mye erfaring med å bruke mye av denne malten, men jeg mistenker at 12% vil bli veldig dominerende.Jeg gjorde en feil da jeg bestilte malt, og fikk alt blanda i samme pose. Det er 4.7kg og 600g av det er sjokolademalt (pale chocolate og en som bare heter chocolate). Blir dette for mye sjokolade i et brygg? Skulle egentlig kopiere newcastle brown ale. Har også 1.5kg crystal malt, 300 gram cornflakes og 500gr rullet bygg jeg kunne erstatta den blandingen med.
Sabro er vel stikk motsatt av hva du ønsker i en brown ale. Kjør på med east kent goldings. Om det er noe mere biomasse så er det ikke all verdens til de mengder som skal til i en brown med relativt lav bitterhet på kun 22.har en humle med 20% IBU, Sabro. Noen grunn til å ikke bruke den?
Haandbryggeriet hadde en stout før med 14% choko som het Odin's Tipple. Kanskje du kan legge til litt røsta malt og så kan du bruke malten til noe fornuftig? Den blir veldig godJeg gjorde en feil da jeg bestilte malt, og fikk alt blanda i samme pose. Det er 4.7kg og 600g av det er sjokolademalt (pale chocolate og en som bare heter chocolate). Blir dette for mye sjokolade i et brygg? Skulle egentlig kopiere newcastle brown ale. Har også 1.5kg crystal malt, 300 gram cornflakes og 500gr rullet bygg jeg kunne erstatta den blandingen med.
Blir altfor mye pale chocolate for en brown, veldig mye....100gr i min oppskriftJeg gjorde en feil da jeg bestilte malt, og fikk alt blanda i samme pose. Det er 4.7kg og 600g av det er sjokolademalt (pale chocolate og en som bare heter chocolate). Blir dette for mye sjokolade i et brygg? Skulle egentlig kopiere newcastle brown ale. Har også 1.5kg crystal malt, 300 gram cornflakes og 500gr rullet bygg jeg kunne erstatta den blandingen med.
Her var det snakk om bitterhumle, ikke smak/aroma, så da bør Sabro funke aldeles fintSabro er vel stikk motsatt av hva du ønsker i en brown ale. Kjør på med east kent goldings. Om det er noe mere biomasse så er det ikke all verdens til de mengder som skal til i en brown med relativt lav bitterhet på kun 22.
Kanskje. Jeg tror nok at man vil smake forskjell. Jeg smaker forskjell på stouts bitret med centennial og magnum f.eks.Her var det snakk om bitterhumle, ikke smak/aroma, så da bør Sabro funke aldeles fint![]()