Jeg skal brygge min første øl av varianten, og tenkte det kunne være greit å høre hva folks erfaringer var. Hva fungerer, hva er vondt?
Foreløpig plan er noe slikt:
23 liter
5 kg Maris Otter
250 g Carafa Special II (alt jeg har)
100 g Black Patent? Chocolate Malt? En mindre mengde sukkerkulør? En litt større mengde pale chocolate?
400 g Dark Crystal
250 g havregryn? hvetemalt?
Columbus 17.9% AA all the way:
15 g 85 min
20 g 45 min
35 g 15 min
55 g 0 min
50 g tørrhumle (pluss 50 g chinook)
WLP007 slørry.
OG rundt 60 og rikelig med IBU.
Ting jeg ikke har bestemt meg for: tilsette den svarte malten sent i meskeprosessen?
Men jeg er også interessert i å vite ting som jeg ikke vurderer. Noen som har forsøkt å gå for skikkelig røstet preg? Uamerikanske humlevarianter? Spesielle prosesser?
Foreløpig plan er noe slikt:
23 liter
5 kg Maris Otter
250 g Carafa Special II (alt jeg har)
100 g Black Patent? Chocolate Malt? En mindre mengde sukkerkulør? En litt større mengde pale chocolate?
400 g Dark Crystal
250 g havregryn? hvetemalt?
Columbus 17.9% AA all the way:
15 g 85 min
20 g 45 min
35 g 15 min
55 g 0 min
50 g tørrhumle (pluss 50 g chinook)
WLP007 slørry.
OG rundt 60 og rikelig med IBU.
Ting jeg ikke har bestemt meg for: tilsette den svarte malten sent i meskeprosessen?
Men jeg er også interessert i å vite ting som jeg ikke vurderer. Noen som har forsøkt å gå for skikkelig røstet preg? Uamerikanske humlevarianter? Spesielle prosesser?