Satte mitt aller første allgrain brygg i går på denne.
Mitt inntrykk er at at den fungerte bra. Hadde litt problemer med at vørteren ikke rant så bra igjennom meskekaret så jeg måtte røre litt innimellom. Vet ikke om det er vanlig? Var ikke noe stort problem.
Ang termostat og så tror jeg ikke mitt valg av bryggemiljø er var det beste for test. Fant ut at jeg skulle brygge ute og så begynte det jammen med å blåse en del så sleit litt med å holde meske tempen oppe. Men tror det gikk bra. fikk en OG på 1048 på en pale ale. og rundt 73% utbytte. Klager ikke da det er første gang jeg gjør detta =) Generelt så viste BB30 ca 2 grader over det jeg målte med termometer.
Ellers ingen fastebrente rester. Det lille som var igjen i bunnen av kjelen gikk let bort med en vanlig svamp og lunka vann.
Kjørte oppkok av vørter etter mesking med rundt 80-90% på effekt.
Og lett å holde fin kok på vørteren uten at det fosser over eller slutter å koke.
Hadde ingen problemer med at krana tetta seg, så at noen hadde hatt de problemene tidligere.
Så da var det bare å vente og se om det smaker like bra til slutt som det lukta i går..
Og forresten til mit neste brygg; jeg fikk en del "grums" med når jeg tappa av kjelen. Var ikke sikker på om jeg skulle lagd en whirlpool og la det stå. Ser nå at jeg sikkert burde gjort det, men ser noen sier tapp rett i karet pga infeksjons fare osv, mens andre mener det kan stå en time med lokk før en tapper av.
Skal teste en Weissbier neste (kanskje idag da jeg har huset for meg selv) så bør jeg da lage wn whirlpool og la det roe seg en time før jeg tapper over i gjæringskaret?