Finn Berger
Moderator
Om du har hatt karbonering også mistet den så kan det vel tenkes at korkene lekker. Da vil det ha kommet mye okysgen til også, som kan gi usmak... Angående trippel generelt så lønner det seg å starte gjæringen relativt lavt, type 18c og la den stige fritt oppover og holde den på høyeste temp når gjæringen er ferdig en god stund. Har hatt god erfaring med den måten på WLP530 og fått til øl som er veldig myke og blottet for de typiske røffe alkoholene. Syns 9gr per liter høres ut som relativt kraftig karbonering, som kanskje også kan forveksles med fusel da det i hvertfall i min gane gir en veldig røff tone på ølet.
Nå får jeg lyst til å prøve meg på Duvelen igjen. Har et par 5%-brygg brygg med 550 stående, og kan sikkert bruke den videre.
Men til tråden: At alle korkene skulle være utette, høres rart ut, med mindre omstendighetene er speielle. (Ikke brukt disse krokene/dette korkeapparatet før?)