Jaja, jeg får finne noen mattyper dette egner seg til (kyllingkarri kanskje...?) og drikke det sånn. Smaker ikke gærnt ellers.Det blir nok banan. Smaksprofilen er jo satt. Ting gir seg med tid men det gjør hele ølet, ikke bare banansmaken.
Jeg har et uisolert skap i kjelleren med en liten biltema 200W ovn og temperaturkontroller, så har kontroll på tempen. Har forøvrig tapet temperaturproben fast i karet med en del elektrikertape - er dette det optimale for å måle temperaturen i gjæringskaret?Start kaldt. Du kan starte slike greier nede ved 12C om du vil. Har du ikke kontroll på tempen er det ofte bedre å safe med litt lavere temperatur. Ellers kan det fort bli slik som du opplever nå. Det er når du har kontroll at du kan lage det ølet du vil ha.
Takker for svar!Tape på utsiden av karet, deretter isolerer du proben med isopor, styrofoam eller annet, slik at du faktisk måler vørtertemperaturen (tilnærmet i hvert fall), og ikke omgivelsene.
Du trenger ikke det. Gjør som glennrlie foreslo så får du omtrent samme avlesninger som om proben skulle vært inni karet. En forskjell er iallefall en liten lag-tid på avlesningen men det duger I massevis.Takker for svar!
Har en belgisk wit stående nå på 19c jeg brygget onsdag, så får håpe det går greit uten isolasjon nå. Veldig mye svovellukt, men det tror jeg er vanlig for gjærstammen.
Skal modde proben min som du foreslår til neste brygg. Hadde vært veldig greit med et gjæringskar med innebygget temperaturkontroll, men det regner jeg med at er veldig dyrt?
Du trenger ikke det. Gjør som glennrlie foreslo så får du omtrent samme avlesninger som om proben skulle vært inni karet. En forskjell er iallefall en liten lag-tid på avlesningen men det duger I massevis.
Belgisk skal da vel ha litt banansmak, skal det ikke?
Jepp, definitivt mer enn et lite hint her. Det er overveldende og langt fra balansertBJCP: "Esters are often reminiscent of citrus fruits such as oranges, but may sometimes have a slight banana character."
Norbrygg: "Middels til kraftig nivå av fruktestere, som kan ha karakter av banan, ananas, sitrus, tyggegummi med mer."
Helt enig. Det verste jeg har brygget noengang. Har stått i over ett år, og smaker fremdeles tynt alkohol skvip. De siste flaskene går nok til dodraugen.Jeg har brygget det èn gang. Det ble noe helt forferdelig skvip som så vidt kan kalles øl. Hva som gikk galt vet jeg ikke, men det var nesten udrikkelig, selv etter 6 mnd lagring.
Tviler på at de dårlige erfaringen skyldes selve settet. Det er sikker helt kurrant. Mer trolig er det feil/uheldig bruk av gjær. Uten at jeg skal tråkke noen på tærne...Da tviler jeg på at det blir noe forsøk på denne... noen som har oppskrifter på en trippel som faktisk er i samme gate som Nøgne sin?
Sent fra min SM-G920F via Tapatalk