Hei
Satte en Belgisk Weis i går, men fikk lav OG, sannsynligvis pga. at jeg korrigerte med noen liter ekstra skyllevann pga. lavt utbytte forrige brygg. Dette er brygg nr. 2.
OG havnet på 1.040 skulle ha vært 1.050-55. Jeg har lest at en kan tilsette maltekstrakt for å få opp OG. Dersom jeg har oppi maltekstrakt, vil jeg merke forskjell i smak?
Jeg har brukt BeerSmith (App) til å kalkulere maltekstraktmengde:
OG: 1.040 SG
Volume: 26 l (Totalt volum i gjæringsbøtta?)
Target Gravity: 1.55
Får da forslag om å tilsette 1.1kg DME. Ser dette OK ut?
Hva slags DME er å anbefale, kan denne brukes?
https://www.bryggselv.no/råvarer/maltekstrakter/Spraymalt/Spraymalt-Bavarian-Wheat-0-45kg-6-5-EBC350026-p0000000322
Satte en Belgisk Weis i går, men fikk lav OG, sannsynligvis pga. at jeg korrigerte med noen liter ekstra skyllevann pga. lavt utbytte forrige brygg. Dette er brygg nr. 2.
OG havnet på 1.040 skulle ha vært 1.050-55. Jeg har lest at en kan tilsette maltekstrakt for å få opp OG. Dersom jeg har oppi maltekstrakt, vil jeg merke forskjell i smak?
Jeg har brukt BeerSmith (App) til å kalkulere maltekstraktmengde:
OG: 1.040 SG
Volume: 26 l (Totalt volum i gjæringsbøtta?)
Target Gravity: 1.55
Får da forslag om å tilsette 1.1kg DME. Ser dette OK ut?
Hva slags DME er å anbefale, kan denne brukes?
https://www.bryggselv.no/råvarer/maltekstrakter/Spraymalt/Spraymalt-Bavarian-Wheat-0-45kg-6-5-EBC350026-p0000000322