Til helga brygger vi 3. og 4. Batch på nytt utstyr.
De to første batchene har vi forsøkt å regne litt på mengde skyllevann. Mener vi regnet at maltet tok opp 1.6 liter per kg malt. Endte opp med ca 10-15% mer vørter enn ønsket. Så har jeg tenkt litt. En del av volumet i vørteren er jo sukker fra kornet. Osv...
noen som har en god formel for beregning av skyllevann ut i fra mengde korn, meskeeffektivitet, vann/korn-forhold i mesken osv. Slik at vi får så mye som mulig av sukkeret fra kornet oppi kokekjelen.
De to første batchene har vi forsøkt å regne litt på mengde skyllevann. Mener vi regnet at maltet tok opp 1.6 liter per kg malt. Endte opp med ca 10-15% mer vørter enn ønsket. Så har jeg tenkt litt. En del av volumet i vørteren er jo sukker fra kornet. Osv...
noen som har en god formel for beregning av skyllevann ut i fra mengde korn, meskeeffektivitet, vann/korn-forhold i mesken osv. Slik at vi får så mye som mulig av sukkeret fra kornet oppi kokekjelen.