I fjor tok det laaang tid med temperaturer, avrenning, skylling.. I år dobbeltmesker jeg 13 + 13 kg og får 50-55L til gjæring tenker jeg.Erfaringsmessig er brygging av Birger Eriksen en seig økt som gjerne tar mer tid enn planlagt.
Flaut, ser jo at dette NETTOPP ble diskutert. Navlen min er vel beskuet i opptakten til min Eirik-senSiden jeg aldri har vært i nærheten av å brygge noe så her tungt før må jeg høre med dere Birger-eksperter: Jeg tenkte å bitre med Enigma-humle, men ser at den har høyt Cohumulone-innhold. Siden jeg skal opp i over 100IBU, burde jeg kanskje ha det i bakhodet? Det sies at høy cohumulone gir en mer utpreget bitterhet. Men vet jo at dette kommer til å bli en øl med høy FG, så kanskje det bare er en fordel? Skjærer gjennom sødmen lissåm
Link i første post i tråden.Hvor er regnearket?
Vist fanden skal der skytes med skarpt!Underbyr deg. 10 l. Preppet og klar for ... senere i dag:
Vis vedlegget 50830
Du får trøste deg med at det ikke var alt av krigsmateriell som var i så god stand i 1940 heller.Jaja, det var den dagen. Først hadde den ene stillskruen på mølla falt ut, så jeg måtte knuse malten på nytt. Så datt bunnen av maltrøret ut, så all malten ligger i bunnen. Da blir det en deilig kombinasjon av stuck mash og øsejobb, og en lang kveld etter jobb.