Bestilte en gammel utgave av Brew Your Own for å få tak i artikkelen om BrewDog, og der var det også kloneoppskrifter på Punk IPA, Rip Tide Stout og Hardcore IPA. Jeg skal prøve meg på førstnevnte om etpar dager, så snart jeg har fått steppet opp gjærstarteren (greit å pitche hele starteren på 2 liter i et 50-litersbrygg, eller bør jeg dekantere?). Ellers andre innspill?
---
Oppskriften fra byo:
19 liter, OG 1,060, FG 1,014, IBU 62, SRM 8, ABV 6%
5,7 kg maris otter
65 grader mesk i 60 minutter
43 g 11% aa columbus, 90 min
28 g 8% ahtanum, 0 min
28 g amarillo tørrhumling
WLP007
---
Min oppskrift fra beersmith til 50 liter (fant ikke ahtanum, så bruker amarillo til både aroma og tørrhumling):
BeerSmith Recipe Printout - http://www.beersmith.com Recipe: USH Punk IPA clone
Brewer: Geir
Asst Brewer:
Style: American IPA
TYPE: All Grain
Taste: (35,0)
Recipe Specifications
--------------------------
Batch Size: 50,00 L
Boil Size: 60,00 L
Estimated OG: 1,062 SG
Estimated Color: 10,6 EBC
Estimated IBU: 64,9 IBU
Brewhouse Efficiency: 75,00 %
Boil Time: 60 Minutes
Ingredients:
------------
Amount Item Type % or IBU
13,00 kg Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC) Grain 100,00 %
75,00 gm Columbus (Tomahawk) [18,00 %] (90 min) Hops 64,9 IBU
75,00 gm Amarillo Gold [6,90 %] (Dry Hop 10 days) Hops -
75,00 gm Amarillo Gold [6,90 %] (0 min) (Aroma HopHops -
1 Pkgs Dry English Ale (White Labs #WLP007) [StarYeast-Ale
Mash Schedule: Single Infusion, Light Body, Batch Sparge
Total Grain Weight: 13,00 kg
----------------------------
Single Infusion, Light Body, Batch Sparge
Step Time Name Description Step Temp
60 min Mash In Add 32,50 L of water at 71,5 C 65,0 C
Skal partiskylle med 2 x 20 liter på 78 grader.
---
Oppskriften fra byo:
19 liter, OG 1,060, FG 1,014, IBU 62, SRM 8, ABV 6%
5,7 kg maris otter
65 grader mesk i 60 minutter
43 g 11% aa columbus, 90 min
28 g 8% ahtanum, 0 min
28 g amarillo tørrhumling
WLP007
---
Min oppskrift fra beersmith til 50 liter (fant ikke ahtanum, så bruker amarillo til både aroma og tørrhumling):
BeerSmith Recipe Printout - http://www.beersmith.com Recipe: USH Punk IPA clone
Brewer: Geir
Asst Brewer:
Style: American IPA
TYPE: All Grain
Taste: (35,0)
Recipe Specifications
--------------------------
Batch Size: 50,00 L
Boil Size: 60,00 L
Estimated OG: 1,062 SG
Estimated Color: 10,6 EBC
Estimated IBU: 64,9 IBU
Brewhouse Efficiency: 75,00 %
Boil Time: 60 Minutes
Ingredients:
------------
Amount Item Type % or IBU
13,00 kg Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC) Grain 100,00 %
75,00 gm Columbus (Tomahawk) [18,00 %] (90 min) Hops 64,9 IBU
75,00 gm Amarillo Gold [6,90 %] (Dry Hop 10 days) Hops -
75,00 gm Amarillo Gold [6,90 %] (0 min) (Aroma HopHops -
1 Pkgs Dry English Ale (White Labs #WLP007) [StarYeast-Ale
Mash Schedule: Single Infusion, Light Body, Batch Sparge
Total Grain Weight: 13,00 kg
----------------------------
Single Infusion, Light Body, Batch Sparge
Step Time Name Description Step Temp
60 min Mash In Add 32,50 L of water at 71,5 C 65,0 C
Skal partiskylle med 2 x 20 liter på 78 grader.