Har brygget en kølsch lignende sak med s-05 i to omganger. Identisk oppskrift begge ganger med unntak av mengden gjær. Ene batcher brukte jeg gjærmengden som MrMalty beregnet (26g) og den andre batchen med gjærmengden beregnet av Brewersfriend (47g)
50 liter og OG på 1.050.
Den batchen med mest gjær ble mye søtere/fruktigere enn den andre. Er det en normal "bivirkning" at større mengde gjær kan gi utslag i fruktigere/søtere øl? FG var 1.010 på begge batchene.
Merkestegene skal i utgangspunktet være identiske da de begge ble brygget på en Speidel med samme oppsett av meskesteg/temp.
Og hvorfor gir disse to kalkulatorene såvidt forskjellige resultatene i gjærmengde?
50 liter og OG på 1.050.
Den batchen med mest gjær ble mye søtere/fruktigere enn den andre. Er det en normal "bivirkning" at større mengde gjær kan gi utslag i fruktigere/søtere øl? FG var 1.010 på begge batchene.
Merkestegene skal i utgangspunktet være identiske da de begge ble brygget på en Speidel med samme oppsett av meskesteg/temp.
Og hvorfor gir disse to kalkulatorene såvidt forskjellige resultatene i gjærmengde?