Brygge "pils" i morgen, noen kommentarer/tips?

Plana er å ende opp med 12L til gjæring.

3.5kg pilsnermalt
0.3kg carapils
40g Saaz blomst ved kokestart.

Dette skal gi:

ca 5.7% alkohol
30 IBU


Planen er en nøytral lys pils lik kjøpeøl, men litt sterkere.

Noen spørsmål:

Har ca 1kg munich malt også, er det en idé å ta med noe av det?

Skal prøve biab for første gang, bør det meskes i 90 min? Tenkte ca 65-66grader.

Koketid, ser noen koker i 90 min når det skal lages pils, er det bedre enn 60 min?

Gjær er wlp830 german lager, har to rør. Bør jeg bruke begge? Gjærer i kjøleskap med stc-1000.

Ifølge mrmalty trenger jeg 3.6 rør uten starter, så da blir det nok saflager w34/70 istedet, har to pakker.
 
Jeg ville brukt de to rørene m.m. de skal brukes til noe annet snart.

For lagermalt er det min. 90 minutter koketid som gjelder.
 
Ville droppet carapils, særlig hvis du skal lage en sterkere pils. Carapils er søtningsmiddel. Kanskje erstattet med Vienna eller Munich.

Sterkere øl = søtere øl. (Ikke alltid, men ofte)
 
Tilbake
Topp