Plana er å ende opp med 12L til gjæring.
3.5kg pilsnermalt
0.3kg carapils
40g Saaz blomst ved kokestart.
Dette skal gi:
ca 5.7% alkohol
30 IBU
Planen er en nøytral lys pils lik kjøpeøl, men litt sterkere.
Noen spørsmål:
Har ca 1kg munich malt også, er det en idé å ta med noe av det?
Skal prøve biab for første gang, bør det meskes i 90 min? Tenkte ca 65-66grader.
Koketid, ser noen koker i 90 min når det skal lages pils, er det bedre enn 60 min?
Gjær er wlp830 german lager, har to rør. Bør jeg bruke begge? Gjærer i kjøleskap med stc-1000.
Ifølge mrmalty trenger jeg 3.6 rør uten starter, så da blir det nok saflager w34/70 istedet, har to pakker.
3.5kg pilsnermalt
0.3kg carapils
40g Saaz blomst ved kokestart.
Dette skal gi:
ca 5.7% alkohol
30 IBU
Planen er en nøytral lys pils lik kjøpeøl, men litt sterkere.
Noen spørsmål:
Har ca 1kg munich malt også, er det en idé å ta med noe av det?
Skal prøve biab for første gang, bør det meskes i 90 min? Tenkte ca 65-66grader.
Koketid, ser noen koker i 90 min når det skal lages pils, er det bedre enn 60 min?
Gjær er wlp830 german lager, har to rør. Bør jeg bruke begge? Gjærer i kjøleskap med stc-1000.
Ifølge mrmalty trenger jeg 3.6 rør uten starter, så da blir det nok saflager w34/70 istedet, har to pakker.