Mitt første bryggemaskin brygg (BB30) ble gjort tidligere, min tredje batch noen gang - værste rotet jeg har opplevd ...
Første issuet oppsto når vi skulle meske, og siden det var hjemmekvernet malt så mistenker jeg at det var delvis for fint kvernet (trass at jeg kvernet så grovt som mulig). Bunnen av silkaret klarte hvertfall å tette seg hele tiden, slik at vi måtte rote nedi bunnen med en alt for kort sleive. Måtte også drive å løfte silkaret opp og ned for å jevne ut vannhøyden innfor og utfor silkaret. Rimelig triste greier.
Videre skulle vi skylle mens vi skrudde på oppkok. Litt av et utgangspunkt når vi endte opp med å fylle opp silkaret nesten fullt med skyllevann, siden utrolig lite silte gjennom ... Her og ble det kriseløsning med å "skrape hull" i bunnen for gjennomtrekk - med sleiva som var alt for kort... På grunn av dette var det jo alt for lite ferdig skyllevann å hive nedi den ferdige mesken (satt på 15L av 30). Derfor ble det litt panikk kokt opp en del vann, samt vi hev nedi noe springvann bare for å ha noe å gå ut ifra. Etterpå vi begynte å få bra kokevolum klarte vi endelig å få has på meskevannet, så vi tok sjefsavgjørelsen å bare hive det også oppi. Etter strømmen på kjøkkenet hadde gått naturligvis - kom på i etterkant at en vannkoker og en større vannkoker på 2500W (bryggemaskinen) trekker en del strøm sammen, det hadde jo faktisk en effekt på huset mitt fra 40 tallet ... Skyllevannet var hvertfall en perfekt 78*C da heh.
Oppkok var vel mindre katastrofe da det tok dritlang tid, men var noe mer stabilt. Utenom overkoken som kom etter at vi hadde på lokket i 10s da vel og merke. Fikk såvidt blunket før det skjedde, men heldigvis var det ikke krise store mengder. Frem med kluten og skrubbing underveis! Kokingen var ikke helt rullendes hele tiden, viser seg å holde stabilt 99grader+ er vanskelig, spesielt forvirrende når den klarer å koke på 70% varme like mye som på 95% varme. Hele tiden hadde jeg en teori om at dette skjedde fordi det hadde brent seg i bunnen, men viste seg at bunnen var ganske clear. Klarte til slutt å slutte å fucke opp, spesielt siden når man er på bunn kan det vel bare gå oppover(?). Klarte å huske å sette i kjøler siste 15min, og daske 0minutts humlen innen rimelig tid. Glad vi klarte å tette kjøleren skikkelig i starten av kokedagen.
Siden har gjæringskaret drevet å feset ut masse egglukt i hele leiligheten, men har roet seg nå da. Blir jævla spennende å se om det blir noe godt da, full skal jeg hvertfall klare å bli ...
Første issuet oppsto når vi skulle meske, og siden det var hjemmekvernet malt så mistenker jeg at det var delvis for fint kvernet (trass at jeg kvernet så grovt som mulig). Bunnen av silkaret klarte hvertfall å tette seg hele tiden, slik at vi måtte rote nedi bunnen med en alt for kort sleive. Måtte også drive å løfte silkaret opp og ned for å jevne ut vannhøyden innfor og utfor silkaret. Rimelig triste greier.
Videre skulle vi skylle mens vi skrudde på oppkok. Litt av et utgangspunkt når vi endte opp med å fylle opp silkaret nesten fullt med skyllevann, siden utrolig lite silte gjennom ... Her og ble det kriseløsning med å "skrape hull" i bunnen for gjennomtrekk - med sleiva som var alt for kort... På grunn av dette var det jo alt for lite ferdig skyllevann å hive nedi den ferdige mesken (satt på 15L av 30). Derfor ble det litt panikk kokt opp en del vann, samt vi hev nedi noe springvann bare for å ha noe å gå ut ifra. Etterpå vi begynte å få bra kokevolum klarte vi endelig å få has på meskevannet, så vi tok sjefsavgjørelsen å bare hive det også oppi. Etter strømmen på kjøkkenet hadde gått naturligvis - kom på i etterkant at en vannkoker og en større vannkoker på 2500W (bryggemaskinen) trekker en del strøm sammen, det hadde jo faktisk en effekt på huset mitt fra 40 tallet ... Skyllevannet var hvertfall en perfekt 78*C da heh.
Oppkok var vel mindre katastrofe da det tok dritlang tid, men var noe mer stabilt. Utenom overkoken som kom etter at vi hadde på lokket i 10s da vel og merke. Fikk såvidt blunket før det skjedde, men heldigvis var det ikke krise store mengder. Frem med kluten og skrubbing underveis! Kokingen var ikke helt rullendes hele tiden, viser seg å holde stabilt 99grader+ er vanskelig, spesielt forvirrende når den klarer å koke på 70% varme like mye som på 95% varme. Hele tiden hadde jeg en teori om at dette skjedde fordi det hadde brent seg i bunnen, men viste seg at bunnen var ganske clear. Klarte til slutt å slutte å fucke opp, spesielt siden når man er på bunn kan det vel bare gå oppover(?). Klarte å huske å sette i kjøler siste 15min, og daske 0minutts humlen innen rimelig tid. Glad vi klarte å tette kjøleren skikkelig i starten av kokedagen.
Siden har gjæringskaret drevet å feset ut masse egglukt i hele leiligheten, men har roet seg nå da. Blir jævla spennende å se om det blir noe godt da, full skal jeg hvertfall klare å bli ...