Sersjanten
Norbrygg-medlem
Ølen var en red ale. Hvis svaret er minimum 4 dager og maks 5 dager uten å bruke pose, så lurer jeg litt på hvordan fjerner du humla igjen? Vil ikke denne løse seg opp og bli bunnfall?
Har benyttet ABC Halvor IBA. 4 halvlitere. Hånden er helt grei nå.Nå er det verdt å huske at @RETBergen er godt inne i selvmedisineringa, så dere får tolke svaret deretter.
Nazisvaret er at du tørrhumler i maks 5 dager og min 4 dager. Pose trenger du ikke. Tror dere tolker oppskrift feil, dersom det ikke er en NEIPA.
Ja det er jo vanlig. Når du tapper til flasker/fat så tapper du ned til der humle og gjær befinner seg, og stopper når det kommer mye grums.Ølen var en red ale. Hvis svaret er minimum 4 dager og maks 5 dager uten å bruke pose, så lurer jeg litt på hvordan fjerner du humla igjen? Vil ikke denne løse seg opp og bli bunnfall?
hva stemmer egentlig angående tørrhumling? Leste i ei bok at ved tørrhumling anbefaltes det å bruke humlepose og disse skulle legges i karet etter 4-5 dager(etterstormgjæringen) og ikke ligge i karet lenger enn 7 dager. Men slik vi tolket oppskriften skulle den ene posen i etter 3 dager og den andre etter 7..
Ja det er jo vanlig. Når du tapper til flasker/fat så tapper du ned til der humle og gjær befinner seg, og stopper når det kommer mye grums.
Jeg vil nok tro at den posen det står "7 dager" på, skal i ølet 7 dager før det skal flaskes. Altså 7 dagers kontakttid med ølet.
Og så skal posen merket med "3 dager" få kose seg 3 dager oppi ølet.
Det er slik det er vanlig å oppgi tider for tørrhumling, på samme måte som 60-minutters humlen skal i 60 minutter før koking er slutt og 5-minutters humle skal være med i koken de siste 5 minuttene.
Dersom dere driver med såkalt Coldcrash (CC), at dere senker temperaturen ned mot 0 grader før dere flasker, er det antall dager før CC som er interessant når det gjelder antall dager med tørrhumling.
Ser du bor i mjøsområdet.Hoho [emoji481][emoji1308]
..... uff nei, må vel krype til korset å få fatt i noe flasker i morgen..
Sent from my iPad using Tapatalk
Her har alt et 1-2 dager i "friluft" på kjøkkenet etter rengjøring før det pakkes sammen/lokk legges på og det stues vekk noen dager fram mot neste brygg.Å sette bryggemaskinen ned i kjelleren før den er ordentlig tørr etter rengjøring, og oppdage fullt av MUGG i kjelen på neste bryggedag...
Her har alt et 1-2 dager i "friluft" på kjøkkenet etter rengjøring før det pakkes sammen/lokk legges på og det stues vekk noen dager fram mot neste brygg.
Den følelsen du får når man oppdager at man sitter i kjører Co2 i øl før man setter den til gjæring... Skifter til rett flaske og slapper av og tenker over hvor bra jeg oppdaget det i rett tid.. Så ser jeg fatet jeg tvangskarbonerte for en uke siden.. Med 100% oksygen
Den følelsen du får når man oppdager at man sitter i kjører Co2 i øl før man setter den til gjæring... Skifter til rett flaske og slapper av og tenker over hvor bra jeg oppdaget det i rett tid.. Så ser jeg fatet jeg tvangskarbonerte for en uke siden.. Med 100% oksygen
Den følelsen du får når man oppdager at man sitter i kjører Co2 i øl før man setter den til gjæring... Skifter til rett flaske og slapper av og tenker over hvor bra jeg oppdaget det i rett tid.. Så ser jeg fatet jeg tvangskarbonerte for en uke siden.. Med 100% oksygen
Jeg skjønte ikke helt hva som var tabba her? Vi visper alltid inn luft før vi tilsetter gjæra, og så litt til for å blande. Har vi satt bryggertabber i system?Jeg og en kamerat brygget en stout en gang. Vi brygget 25 liter, og smakte litt på noe annen øl ved siden av. Da det endelig var tappetid hadde vi hatt en ganske god del hver. Jeg tappet, og hev på lokket og begynte å riste inn oksygen - helt til jeg kom på at gjæret ikke var tilsatt..
Nå har jeg en regel om kun 3 øl i løpet av en bryggedag!
Tappe over til gjæringskar eller tappe på flasker? Stusser litt på det med oksygen... Har dunken stått til gjæring i 2 uker (ish?) uten gjær? Bruker du vanligvis å riste inn oksygen ved tapping på flaske/fat?Jeg og en kamerat brygget en stout en gang. Vi brygget 25 liter, og smakte litt på noe annen øl ved siden av. Da det endelig var tappetid hadde vi hatt en ganske god del hver. Jeg tappet, og hev på lokket og begynte å riste inn oksygen - helt til jeg kom på at gjæret ikke var tilsatt..
Nå har jeg en regel om kun 3 øl i løpet av en bryggedag!
Tappe over til gjæringskar eller tappe på flasker? Stusser litt på det med oksygen... Har dunken stått til gjæring i 2 uker (ish?) uten gjær? Bruker du vanligvis å riste inn oksygen ved tapping på flaske/fat?