Bygge såinnhus, komme i gang med melting og tørking

Brede

Norbrygg-medlem
Flott :) Lykke til med bryggingen og byggingen.
Fikk vekdig fint røykpreg på en American Stout av maltet jeg kjøpte av deg. Brukte 2 kg på 50 L OG på 1080.
Smaker lovende. :)
 

Roarsa

Norbrygg-medlem
Takk for det, og flott at stouten ser ut til å bli god. Tror imidlertid ikke at du kjøpte maltet av meg :)
 

Roarsa

Norbrygg-medlem
Da har vi brygget omlag 500 liter stjørdalsøl på Klostergården på Tautra. Vørtra ble meget bra,  så vi får håpe gjæringa går godt. Forhåpentligvis finner noen flasker veien til polet slik at flere kan stifte bekjentskap med stjørdalsøl.  Bilde av Jørn under kjølinga
 

Vedlegg

  • mms_20130924.jpg
    mms_20130924.jpg
    244,3 KB · Sett: 1.168

Hansmmhus

Registrert bruker
Roarsa skrev:
Da har vi brygget omlag 500 liter stjørdalsøl på Klostergården på Tautra. Vørtra ble meget bra,  så vi får håpe gjæringa går godt. Forhåpentligvis finner noen flasker veien til polet slik at flere kan stifte bekjentskap med stjørdalsøl.  Bilde av Jørn under kjølinga
Er dette nå eller før i år? Sorn?
 

Roarsa

Norbrygg-medlem
Da er såinnhuset plukket ned og lagt på henger.  I morgen skal det opp på plata jeg har støpt.
 

Vedlegg

  • mms_20131018_2.jpg
    mms_20131018_2.jpg
    250,1 KB · Sett: 1.035

Roarsa

Norbrygg-medlem
Da er såinnhuset oppe.  Skal slå taktro i morgen
 

Vedlegg

  • mms_20131019.jpg
    mms_20131019.jpg
    285,1 KB · Sett: 977

Roarsa

Norbrygg-medlem
Vi skal brygge enda en batch Alstadberger på Klostergården. Her er et par bilder fra tørkinga av maltet som pågår for fullt for øyeblikket. Et fra fyringa i kjærringa, og ett fra en god dark lager fra Ebeltoft gårdsbryggeri på lun maltseng
 

Vedlegg

  • mms_20131101_2.jpg
    mms_20131101_2.jpg
    247,8 KB · Sett: 893
  • mms_20131101.jpg
    mms_20131101.jpg
    244 KB · Sett: 899

Roarsa

Norbrygg-medlem
Alstadberger har vært på markedet en stund nå, men har enda ikke nådd polet. Det har blant annet vært på tapp på BS pub og kultur på stjørdal og fått mye hedelig omtale lokalt. Noe har visstnok også nådd oslobygda. I Januar vil det som ett av tre øl fra Klostergården representere trøndelag under grüne woche
 

Vedlegg

  • IMG_20131224_205627.jpg
    IMG_20131224_205627.jpg
    950,1 KB · Sett: 801
  • IMG_20131205_194755.jpg
    IMG_20131205_194755.jpg
    750 KB · Sett: 803

Grove

Norbrygg-medlem
Ølet er i salg hos Café Sara i Oslo, på 500ml flasker. Jeg har smakt det og synes det var utmerket. Ølet er velbalansert og har et veldig fint røykpreg og behagelig maltsmak. Det hadde riktignok litt lite kullsyre, men for alt jeg vet er dette kanskje typeriktig. Jeg kan anbefale ølet på det sterkeste. Det er ikke ofte man har anledning til å smake på Stjørdalsøl, så dette er en sjelden anledning. :)
 

gustavf

Sentralstyre
Grove skrev:
Ølet er velbalansert og har et veldig fint røykpreg og behagelig maltsmak. Det hadde riktignok litt lite kullsyre, men for alt jeg vet er dette kanskje typeriktig.

For å være klassisk stjørdalsk maltøl burde det hatt enda mindre kullsyre. Ellers er jeg enig, anbefales på det sterkeste etter å ha smakt det på juleølkonkurransen.
 

Roarsa

Norbrygg-medlem
Skikkelig morsomt med mange gode tilbakemeldinger. Veldig vanskelig å si hva som er et typeriktig stjørdalsøl, men Gustav har nok rett i at svak karbonering til nærmest flatt er det mest typiske.
I dag har vi tradisjon tro hatt uformell utendørs smaking i mitt bygdeavsnitt. 36 deltagere og 22 ulike øl tyder på stort engasjement. Dette er kun en av totalt 5 organiserte smakinger i Stjørdal 2 og 3 juledag. Tror ikke jeg overdriver når jeg tipper at vi har mellom 200 og 300 ulike øl i kommunen hver jul
 

Roarsa

Norbrygg-medlem
Ny melting til en ny batch med Alstadberger
 

Vedlegg

  • mms_img996942386.jpg
    mms_img996942386.jpg
    265,4 KB · Sett: 583

Roarsa

Norbrygg-medlem
Batch nummer tre ble brygget på klostergården for 10 dager siden. Det blir trolig pollansering 4. Juli. Imens jobbes det fortsatt med såinnhuset. Nå skal vi straks i gang med muring av såinn. Har også hugget litt ørder, så jeg har til tørkinga
 

Vedlegg

  • mms_20140308_143049.jpg
    mms_20140308_143049.jpg
    263,3 KB · Sett: 471

Hans K

Dommer
Fantastisk flott håndtverk! Håperå få satt ganen i noe stjørdalsøl etter hvert så jeg kan støtte opp om dette fantastiske arbeidet!  :amen:
 

borander

Registrert bruker
Hvor får man smakt dette i Oslo? Husker jeg spurte etter det på sara, men de var visst tomme.
 

Roarsa

Norbrygg-medlem
Sara har bestilt mer etter hva jeg har forstått, men kan ikke garantere noe før batch 3 er ferdig. Den tappes til uka :) Klostergården håndbryggeri håndterer både bestilling og distribusjon
 
Topp