1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Bygge såinnhus, komme i gang med melting og tørking

En tråd i 'Utstyr' startet av Roarsa, 26 Sep 2011.

  1. Brede

    Brede
    Expand Collapse
    Fylkesleder

    Flott :) Lykke til med bryggingen og byggingen.
    Fikk vekdig fint røykpreg på en American Stout av maltet jeg kjøpte av deg. Brukte 2 kg på 50 L OG på 1080.
    Smaker lovende. :)
     
  2. Roarsa

    Roarsa
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Takk for det, og flott at stouten ser ut til å bli god. Tror imidlertid ikke at du kjøpte maltet av meg :)
     
  3. Roarsa

    Roarsa
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Da har vi brygget omlag 500 liter stjørdalsøl på Klostergården på Tautra. Vørtra ble meget bra,  så vi får håpe gjæringa går godt. Forhåpentligvis finner noen flasker veien til polet slik at flere kan stifte bekjentskap med stjørdalsøl.  Bilde av Jørn under kjølinga
     

    Vedlagte filer:

  4. Hansmmhus

    Hansmmhus
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Ås
    Er dette nå eller før i år? Sorn?
     
  5. Roarsa

    Roarsa
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Dette er fra i dag ja og vil nok ligge enda nærmere det tradisjonelle
     
  6. Roarsa

    Roarsa
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Da er såinnhuset plukket ned og lagt på henger.  I morgen skal det opp på plata jeg har støpt.
     

    Vedlagte filer:

  7. Roarsa

    Roarsa
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Da er såinnhuset oppe.  Skal slå taktro i morgen
     

    Vedlagte filer:

  8. Roarsa

    Roarsa
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Vi skal brygge enda en batch Alstadberger på Klostergården. Her er et par bilder fra tørkinga av maltet som pågår for fullt for øyeblikket. Et fra fyringa i kjærringa, og ett fra en god dark lager fra Ebeltoft gårdsbryggeri på lun maltseng
     

    Vedlagte filer:

  9. Roarsa

    Roarsa
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Alstadberger har vært på markedet en stund nå, men har enda ikke nådd polet. Det har blant annet vært på tapp på BS pub og kultur på stjørdal og fått mye hedelig omtale lokalt. Noe har visstnok også nådd oslobygda. I Januar vil det som ett av tre øl fra Klostergården representere trøndelag under grüne woche
     

    Vedlagte filer:

  10. Grove

    Grove
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Ølet er i salg hos Café Sara i Oslo, på 500ml flasker. Jeg har smakt det og synes det var utmerket. Ølet er velbalansert og har et veldig fint røykpreg og behagelig maltsmak. Det hadde riktignok litt lite kullsyre, men for alt jeg vet er dette kanskje typeriktig. Jeg kan anbefale ølet på det sterkeste. Det er ikke ofte man har anledning til å smake på Stjørdalsøl, så dette er en sjelden anledning. :)
     
  11. gustavf

    gustavf
    Expand Collapse
    Sentralstyre

    For å være klassisk stjørdalsk maltøl burde det hatt enda mindre kullsyre. Ellers er jeg enig, anbefales på det sterkeste etter å ha smakt det på juleølkonkurransen.
     
  12. Roarsa

    Roarsa
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Skikkelig morsomt med mange gode tilbakemeldinger. Veldig vanskelig å si hva som er et typeriktig stjørdalsøl, men Gustav har nok rett i at svak karbonering til nærmest flatt er det mest typiske.
    I dag har vi tradisjon tro hatt uformell utendørs smaking i mitt bygdeavsnitt. 36 deltagere og 22 ulike øl tyder på stort engasjement. Dette er kun en av totalt 5 organiserte smakinger i Stjørdal 2 og 3 juledag. Tror ikke jeg overdriver når jeg tipper at vi har mellom 200 og 300 ulike øl i kommunen hver jul
     
  13. Roarsa

    Roarsa
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Ny melting til en ny batch med Alstadberger
     

    Vedlagte filer:

  14. buskas

    buskas
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Tøft! Håper noe dukker opp på et pol nær meg etterhvert :)
     
  15. Roarsa

    Roarsa
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Batch nummer tre ble brygget på klostergården for 10 dager siden. Det blir trolig pollansering 4. Juli. Imens jobbes det fortsatt med såinnhuset. Nå skal vi straks i gang med muring av såinn. Har også hugget litt ørder, så jeg har til tørkinga
     

    Vedlagte filer:

    Tor Kristian liker dette.
  16. Hans K

    Hans K
    Expand Collapse
    Dommer

    Bosted:
    Stavanger
    Fantastisk flott håndtverk! Håperå få satt ganen i noe stjørdalsøl etter hvert så jeg kan støtte opp om dette fantastiske arbeidet!  :amen:
     
  17. Bjarte H

    Bjarte H
    Expand Collapse
    Dommer

    Bosted:
    Stavanger
    stas! :biersmile:
     
  18. Roarsa

    Roarsa
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Takker og bukker til begge
     
  19. borander

    borander
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Kjelsås, Oslo
    Hvor får man smakt dette i Oslo? Husker jeg spurte etter det på sara, men de var visst tomme.
     
  20. Roarsa

    Roarsa
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Sara har bestilt mer etter hva jeg har forstått, men kan ikke garantere noe før batch 3 er ferdig. Den tappes til uka :) Klostergården håndbryggeri håndterer både bestilling og distribusjon
     

Del denne siden