1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Bygge såinnhus, komme i gang med melting og tørking

En tråd i 'Utstyr' startet av Roarsa, 26 Sep 2011.

  1. Brede

    Brede
    Expand Collapse
    Fylkesleder

    Kjempeflott :) Håper å få smake en gang :)
     
  2. Roarsa

    Roarsa
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Endelig litt innomhus arbeid. Murer såinn
     

    Vedlagte filer:

  3. Bjarte H

    Bjarte H
    Expand Collapse
    Dommer

    Bosted:
    Stavanger
    Det begynner å ta form. Når kan du begynne med melting og tørking tror du?
     
  4. sunhai76

    sunhai76
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Hei, fin omn! Eg har ei liknande kjelringomn og skal til å bryggje på den for fyrste gong.
    Eg har og to kjeler som liknar på din, som eg trudde var kobber, men på innsida er den ikkje kobberfarga, og eg lurer på om den kan vere fortinna eller noko?
    Har du same stålaktige farge inni din, eller er den av kobber tvers igjennom?
     
  5. Roarsa

    Roarsa
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Holder fortsatt på med muring og håper å bli ferdig i helga. Har det meste klart nå, men mangler litt. Har vært i tenkeboksen på hvordan jeg skal utforme kjerring og fyrrom, men valget har nå falt på stål framfor teglstein. Må prøve å skaffe noe mer billig brom før jeg går i gang. Selve karmen håper jeg går raskt når muring er ferdig. Har bestilt blekk til takgjennomføring. Skal lafte utvendig murpipe, men det blir mulig å tørke før den blir ferdig. Torvtak, et vindu til og pyntestokker til takutstikk kan også vente. Grokarm må imidlertid på plass. Denne blir inne i såinnhuset og nedfellbar. Går ting greit bør første tørking skje tidlig i juni. Det er ting som tyder på at vi må i gang så fort som mulig for å skaffe malt til å brygge mer Alstadberger

    De fleste kobberkjeler er fortinnet på innsiden. I det minste i forbindelse med flensen som passer inn i ringene på kjelringovnen. Disse kobberkjelene må for all del ikke tørrkoke. Da smelter fortinningen og de kan bli ødelagt
     
  6. Roarsa

    Roarsa
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Holder på. Et raskt overslag tilsier 12675 hull før 3' bordene som utgjør bunn i karmen er ferdig. Håper de drakk med andakt før i tiden, da de kun hadde håndtvinger til å borre med. Alastadberger kommer på polet 2.mai :)
     

    Vedlagte filer:

  7. Roarsa

    Roarsa
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Her kunngjøres en liten hemmelighet. Vi skal selvsagt lafte pipe rundt, men litt blekk for å holde tett er ikke dumt
     

    Vedlagte filer:

  8. Roarsa

    Roarsa
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Da er karmen ferdig, og det har blitt hull i taket
     

    Vedlagte filer:

  9. Kristoffer J

    Kristoffer J
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Hvilke pol har fått alstadberger i dag?

    Sent fra min HTC One X via Tapatalk
     
  10. fmandal

    fmandal
    Expand Collapse
    Moderator

    Bosted:
    Steinkjer
    Gikk fort unna på Stjørdal, i alle fall: http://www.t-a.no/nyheter/article9610885.ece#.U2UE7pMazCQ
     
  11. Roarsa

    Roarsa
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Vi leverte nye 120 flasker i dag, men de forsvant fort, så nå er det tomt igjen. Vinmonopolet på Stjørdal har bestilt mer og vi prøver å levere på mandag. Usikker på hvilke andre pol som har bestilt. Skal poste svar så fort jeg vet. En ting er i allefall sikkert, nå må såinnhuset bli ferdig. Håper jeg kan malte slik at vi får brygget nytt i løpet av mai
     
  12. Roarsa

    Roarsa
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Polet på Levanger har fått 24 flasker. Ellers har ingen andre pol bestilt foreløpig
     
  13. Jogeir

    Jogeir
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Var heldig og fikk tak i noen flasker på polet på Stjørdal idag. Det er en meget god øl. Passe mye røyksmak til å være Stjørdalsøl og en veldig ren og fin smak.
    Har prøvd meg  på en øl med samme oppskrift, men ser at meltinga har mye og si for sluttresultatet.
    Nå er det 4 så langt jeg kan telle kommersielt tilgjengelige øl med Stjørdalsmalt. Det er moro. Moderne håndverksøl møter tusen år gammel tradisjon

    Sent fra min GT-I9505 via Tapatalk
     
  14. fmandal

    fmandal
    Expand Collapse
    Moderator

    Bosted:
    Steinkjer
    Er ølet tilgjengelig i bestillingsutvalget for oss som ikke frekventerer polene på Størdal og Levanger? Fant det ikke på nettsidene.
     
  15. Roarsa

    Roarsa
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Da er de siste 240 flaskene bestilt av polet på Stjørdal. Det blir trolig ny brygging i månedsskiftet mai- juni. Vi har fortsatt noen keykegs igjen. Ølet er på tilleggslista. Denne er kun tilgjengelig for selve polene. Det er med andre ord butikksjefene som må bestille. Gjerne etter påtrykk fra kunder selvfølgelig. Artig med positive tilbakemeldinger :)
     
  16. vegarpl

    vegarpl
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Trondheim
    Fikk dere bestilling fra polet på City Syd?
    de sa de la inn bestilling ihvertfall
     
  17. Roarsa

    Roarsa
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Sjekket med Jørn, og han hadde ikke registrert noen bestilling derifra nei. Kun Levanger og Stjørdal
     
  18. Roarsa

    Roarsa
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Det har kommet inn endel bestillinger nå. Også fra ulike Vinmonopol. Desverre er vi tom. Jeg satser på å tørke et nytt parti i slutten av måneden. Planen er å legge i bløtt 180 kg neste onsdag. Ny bryggedato er foreløpig 2 juni. Kjærringa ble installert i går og det blir testfyring mot helga
     
  19. Roarsa

    Roarsa
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Da var også grokarmen ferdig. Silbunn med spalter for god lufting. Karmen kan slås opp inntil veggen når jeg skal fyre opp og tørke
     
  20. Jogeir

    Jogeir
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Hvilken temperatur er ideell under groing? Har du varme på ved groing om vinteren,

    Sent fra min GT-I9505 via Tapatalk
     

Del denne siden