Hei
Skal straks i gang med ekstraktbrygging. Det er lenge siden sist så gleder meg som en unge.
Har tidligere erfaring med både all grain og ekstrakt.
Har begrensede muligheter så planen er følgende:
-koke en del flytende ekstrakt sammen med humle
-resten av ekstrakt i gjæringskar, slå noen liter kokende vann over og røre godt.
-helle over humlet vørter
-la stå i 5 min for å pasteurisere
-fylle opp med kaldt vann fra springen.
Jeg håper på et lysere og mindre søtt øl enn tidligere produksjoner. Derfor ikke koke all ekstrakt.
Er trygg på Oslo-vannet og har kontroll på hygiene så håper å unngå infeksjon selv om alt ekstrakt ikke kokes.
noen som har erfaring eller synspunkter.
Skal straks i gang med ekstraktbrygging. Det er lenge siden sist så gleder meg som en unge.
Har tidligere erfaring med både all grain og ekstrakt.
Har begrensede muligheter så planen er følgende:
-koke en del flytende ekstrakt sammen med humle
-resten av ekstrakt i gjæringskar, slå noen liter kokende vann over og røre godt.
-helle over humlet vørter
-la stå i 5 min for å pasteurisere
-fylle opp med kaldt vann fra springen.
Jeg håper på et lysere og mindre søtt øl enn tidligere produksjoner. Derfor ikke koke all ekstrakt.
Er trygg på Oslo-vannet og har kontroll på hygiene så håper å unngå infeksjon selv om alt ekstrakt ikke kokes.
noen som har erfaring eller synspunkter.