Erfaringer med Beer Brew 30

Brewmate-softwaren som jeg har bruker en defaultverdi på 0.9 liter pr. kg. malt (altså 4,77 liter i ditt tilfelle). Vi har gjort 3 brygg på BB30 og treffer ganske godt på volumene.
 
Ragnar_M skrev:
Tips til logging. Sist brygging logget vi med ”TEMPer 1”. Det gir en fin indikasjon på hvordan meskingen har gått, men man kommer nok ikke unna måling med sprit-termometer i tillegg.

Uploaded with ImageShack.us
Loggeren er fra PC sensor og koster ca 70 kr på ebay. Denne gangen var det mesking på 65  grader. Strike- temperatur noen grader over. Vi fulgte en profil på Beer Smith. Temperaturen under utvaskingen varierte en del fordi sensoren av og til kommer i sirkulasjonsstrømmen.

Mesketemperaturen er overraskende stabil. Kanskje ± 0,5 grader (Måleusikkerheten er vel større). Vi har som mange andre her isolert BB30 med liggeunderlag, det  kan anbefales. Varmeelementet slår seg på kun 2-3 ganger i løpet av 70 min. Her ikke effektregulator eller PID.

Hva er navnet på sensoren du nevner som du har kjøpt på ebay?
 
@Weholt: Sensoren heter "TEMPer1". Og finnes her:  http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p5197.m570.l1311&_nkw=usb+thermometer&_sacat=See-All-Categories
Dersom du vil ha to sensorer i samme pakke: http://pcsensor.com/index.php?_a=viewProd&productId=31 Sjekk ut utvalget til PCsensor.com, jeg ville nok valgt TEMPerNCT 2 dersom jeg skulle kjøpt en til. Den har bedre nøyaktighet. Jeg stikker sensoren i midten av malten, den tåler vann og varme.

Programmet som følger med er elendig, men det finnes også flere andre program som kan brukes. Jeg bruker dette gratisprogrammet: http://www.thermohid.co.uk/
 
Ragnar_M skrev:
@Weholt: Sensoren heter "TEMPer1". Og finnes her:  http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p5197.m570.l1311&_nkw=usb+thermometer&_sacat=See-All-Categories
Dersom du vil ha to sensorer i samme pakke: http://pcsensor.com/index.php?_a=viewProd&productId=31 Sjekk ut utvalget til PCsensor.com, jeg ville nok valgt TEMPerNCT 2 dersom jeg skulle kjøpt en til. Den har bedre nøyaktighet. Jeg stikker sensoren i midten av malten, den tåler vann og varme.

Programmet som følger med er elendig, men det finnes også flere andre program som kan brukes. Jeg bruker dette gratisprogrammet: http://www.thermohid.co.uk/

Ah, takker! Satser på å klare å få lært meg litt elektronikk og satt opp en Arduino med en PT-100 probe, men får jeg ikke det til så blir det en slik en. :)
 
Ragnar_M skrev:
@Weholt: Sensoren heter "TEMPer1". Og finnes her:  http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p5197.m570.l1311&_nkw=usb+thermometer&_sacat=See-All-Categories
Dersom du vil ha to sensorer i samme pakke: http://pcsensor.com/index.php?_a=viewProd&productId=31 Sjekk ut utvalget til PCsensor.com, jeg ville nok valgt TEMPerNCT 2 dersom jeg skulle kjøpt en til. Den har bedre nøyaktighet. Jeg stikker sensoren i midten av malten, den tåler vann og varme.

Programmet som følger med er elendig, men det finnes også flere andre program som kan brukes. Jeg bruker dette gratisprogrammet: http://www.thermohid.co.uk/

Jeg har ikke BB30 men synes denne saken var veldig billig i forholdt til funksjonaliteten så jeg bestilte en. Det er alltid situasjoner hvor man ønsker å logge temperaturen. Finnes det programvare for mac?
 
protto skrev:
Trikset for å sleppe å bygge analogteknikken sjølv for å interface PT-100 til microC eller PC er ein slik: http://www.ebay.com/itm/RTD-PT100-T...28?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item27bb1e2aa0
-om ein ynsjer det framfor USB-varianten.

Huff, jeg kjenner min entusiasme og iver overgår min tekniske kompetanse i bøttevis om dagen. Jeg skjønner den gjør om signalene fra proben til 4-20mA, men hva skal jeg gjøre med det? Jeg må jo ha noe som på et vis tolker det til grader C og sender noe til PC'n? Arduino-basert løsning? Har forstått det slik at en PT-100 har motstand som står i samsvar med temperaturen den måler så hvorfor ikke bare måle motstand og tolke denne? Hvorfor den andre dingsen?

Min plan var å sette en PT-100 i kjelen/Beer Maker 30, koble denne til PID som skulle styre varme-elementet i Beer Maker 30 gjennom et SSR 25A, men håpet jeg samtidig kunne lese av målingene fra PT-100 proben med en Arduino-løsning ( eller noe annet ), som logget temperatur-måling med timestamp pr måling til SD-kort ( eller på annet vis fikk lagret dataene en plass). Fikk inntrykk at jeg burde ha en PT-100 for PID og en for logging, men håpet å bruke bare en PT-100. Er det ikke mulig?

Som gammel softwareutvikler ser jeg masse muligheter når hardware møter software på denne måten, men mangler all kompetanse for å få disse til å snakke sammen.
 
Weholt skrev:
Har forstått det slik at en PT-100 har motstand som står i samsvar med temperaturen den måler så hvorfor ikke bare måle motstand og tolke denne? Hvorfor den andre dingsen?

Med fare for å kuppe tråde enda meir... (flytt det gjerne til ein dedikert tråd)

Korleis måler ein motstanden? Jo, en setter på ein konstant straum og måler spenninga. Det er det dingsen eg linka til gjer. Den inneheld signalkondisjoneringselektronikken (lanagt ord gitt) så ein kan putte  signalet på 4-20mA over ein fast, kjendt motstand og måle spenninga med ein ADC på microC eller I/O-kort. Men det er fleire ting å ta hensyn til og eg henviser berre til dette: http://ww1.microchip.com/downloads/en/AppNotes/00687c.pdf
Weholt skrev:
Min plan var å sette en PT-100 i kjelen/Beer Maker 30, koble denne til PID som skulle styre varme-elementet i Beer Maker 30 gjennom et SSR 25A, men håpet jeg samtidig kunne lese av målingene fra PT-100 proben med en Arduino-løsning ( eller noe annet ), som logget temperatur-måling med timestamp pr måling til SD-kort ( eller på annet vis fikk lagret dataene en plass). Fikk inntrykk at jeg burde ha en PT-100 for PID og en for logging, men håpet å bruke bare en PT-100. Er det ikke mulig?

Som gammel softwareutvikler ser jeg masse muligheter når hardware møter software på denne måten, men mangler all kompetanse for å få disse til å snakke sammen.

Iom. kvar einheit inneheld analoge kretsar for interfacing mot sensoren er det ikkje heilt rett fram å koble fleire einheitar til samme sensor. Men det kan nok juksast til slik at eventuelt ein PC med ein høgohmig ADC kun les spenninga over sensorelementet og kalibrerast opp mot det, og let PID'en vere den som styrer showet om du sjønnar kva eg meinar?
Det som er greit med elektronikk og programmering er at det er lov å jukse, så lenge ting virkar :)
 
Det vil eg tru. Linken min var berre tilfeldig valgt for eksempelets skuld. Korleis koble opp og interface veit eg ikkje, har ikkje studert datablad.

Eit anna tips eg kan nevne er at det finns PID med serieinterface. Med litt kreativ søking på ebay skulle det vere mogeleg å finne brukte RKC eller Omega kontroller med rs232/485-port.
 
Tror jeg nevnte tidligere i denne tråden at vi brygget en export, der det ble kraftig brent i bunnen av kokeren. Etter to ukers lagring på flaske smaker dette brent. Er det bare å kaste, eller kan det bli bedre med lagring?
 
Er ikke egentlig noe jeg har hørt om før. Men det fins vel grenser for hva gjæren greier å rydde opp i, og tror nok brentsmak er en av de tingene som blir litt vrient å få bort. Smaken fra brentmalt forsvinner i alle fall ikke...
 
Nå har vi fått bekreftet dato for når neste forsendelse er på plass: 23. april.
Den versjonen som da kommer inn har som nevnt tidligere - 3 trinn på kolben, kraftigere hank, kulekran og oppgradert elektronikk.
Jeg har allerede brygget på denne flere ganger og kan bekrefte at her blir det nesten ikke noe belegg i bunnen når en skrur ned under kokingen.
 
Ole Mørkved skrev:
Hva mener du med oppgradert elektronikk?

I kokekaret er det termostat, og 2 overopphetings sikringer.
Termostaten i det opprinnelige utstyret kuttet på 110 grader. I det nye kutter den først på 150 grader når den står på fullt.
I det opprinnelige utstyret så var den første sikringen på 135 grader. På det nye er denne på 175 grader.
Smeltesikringen er fremdeles på 220 grader som det var i det første.
Dette har vi gjort fordi vi fikk tilbakemeldinger på at sikringen kunne slå ut under kokingen. Jeg regner derfor med at dette problemet vil være borte på de nye.
 
Fanden. Der startet min å dure/brumme. Er det farlig å bruke den? Dette passet særdeles dårlig. Da er det noe galt med begge BB30ene våre. Tidligere i tråden ble det nevnt noe om overledning.
 
Er det noen som har prøvd kina kokere på 35 liter?? ligner på beer brew 30 og beer maker men er ingen sil i denne!!..veit noen om ein plass ein kan kjøpe ei slik sil til beer brew 30
 
Bjørn k skrev:
Er det noen som har prøvd kina kokere på 35 liter?? ligner på beer brew 30 og beer maker men er ingen sil i denne!!..veit noen om ein plass ein kan kjøpe ei slik sil til beer brew 30

Hvor får man kjøpt kina kokere?

PS! Beer Maker 30 er på tilbud hos VinOgBar nå til 2990,-. Skal sikkert kvitte seg med alt sammen.
 
Per Inge skrev:
Nå har vi fått bekreftet dato for når neste forsendelse er på plass: 23. april.
Den versjonen som da kommer inn har som nevnt tidligere - 3 trinn på kolben, kraftigere hank, kulekran og oppgradert elektronikk.
Jeg har allerede brygget på denne flere ganger og kan bekrefte at her blir det nesten ikke noe belegg i bunnen når en skrur ned under kokingen.

Vel, som forrige gang så blir det også denne gangen litt forsinket. Nå er bekreftet dato 26. april. Fra da av er det tilgjengelig hos oss.
 
Tilbake
Topp