Etter flasking bør man .....

Bør en alltid plassere flaskene kaldt etter 2 ukers lagring i romtemp?

Eller kan flaskene bare stå i romtemp fram til man hiver dem i kjølen 12 timer før den skal nytes

Forslag.... erfaringer ?


Sent from my iPad using Tapatalk
 
Karboneres varmt - lagres kaldt.
... så hva går så bryggerier, distributører og utsalgssteder?
... mye varm lagring...
 
Temperaturstyrt svalrom med fuktkontroll, mørkeromslys og 75 graders helling på alt ølet, markert med dato og klokkeslett for utført tapping.

Eller så bruker jeg boden inne fordi jeg bare har ett kjøleskap. :(

Erfaringsmessig tror jeg ølet får best utvikling i et rom som holder rundt 8-12 grader for utviklingens skyld. For kald lagring vil nok ikke bidra like effektivt til å modne ølet.
 
Hoppet over modning.... da blir det ca slik :)
Karboneres varmt - modnes svalt - lagres kaldt ... alltid mørkt
 
Tilbake
Topp