Jeg pleier å skylle dem grundig etter bruk, gjerne med zalo, og da skylling med store mengder vann etterpå, for eksempel ved å skru slangen av dusjhodet, og stikke denne nedi.
Før tapping prøver jeg å se nedi dem for å sjekke at det ikke er noen uhumskheter der (lommelykt kan være kjekt). For desinfisering kan du enten sette dem i ovnen en stund, eller bare spraye dem inni med starsan/sterkrens.
4 gram per liter er det jeg pleier å beregne til fatene. Jeg tapper gjerne fat og flasker om hevrandre, så mengden sukker per cl sukkerlake bestemmer jeg ut fra hva jeg skal ha på flaskene, og benytter den samme konsentrasjonen på fatene. Nå sist tappet jeg en belgisk brown ale som skulle ha 8,6 gram sukker per liter. Jeg brukte kun halvlitersflasker, og beregnet 1/2 cl sukkerlake pr flaske, som ga meg 8,6 gram sukker per cl sukkerlake, som igjen tilsa at jeg skulle ha 20 / 8,6 = 2,3 cl sukkerlake per fat. Dette står nå til karbonering, så jeg vet ikke ennå om dette blir passe mye, men satser på det.