Hinne på øl etter gjæring

Så mao, kommer til å bli surt og bare å slå ut?
Det kommer til å endre seg over tid. Vanskelig å si hvordan, ettersom det er vanskelig å slå fast akkurat hva det er som har flytta inn. Er det brett blir det ikke surt, men funky. Du burde som et minimum sjekke jevnlig for overkarbonering (som over tid kan resultere i flaskebomber).
 
Jo kaldere ølet står jo mindre aktiv er brett. Så hvis du er bekymret for flaskebomber (noe du bør) så kan du sette den så kaldt som mulig. Funkifiseringen vil jo ta mye lenger tid da, naturligvis.
 
En så liten prøve ifht hele volumet som kan gå tapt er ikke verdt å helle tilbake for. Evt skaff deg et refractometer for å finne ut av når FG er nådd, og bruk hydrometeret til å finne ut av hva FG er.

Hydrometerprøver går i sluket, uansett.

Hydrometerprøver drikker man opp! Smaker som regel Ganske godt :)
 
Tilbake
Topp