Hjelp et par grønne ølbryggere! :)

Et fra en ølbrygging butikk. Alla France er bra greier. Mål i reint vann og lære seg avlesning. Mitt viser 0.998 i bunn og 1.000 på topp av menisken.
Mitt også. Men det er gammelt. Kjøpte det på noe som heter Landbruk og Verktøy, og jeg trur det hadde liggi i hyllene der sida 1950-tallet:). Det var i all fall rimelig støvete - og billig, til tross for at det er et godt hydrometer.
 
Søk etter begrepet RDWHAHB.
Dette er mind-settet du må tilegne deg :)
Gjæringen er ikke lineær. Den går alltid raskest i starten.
La ting ta tid. Hastverk er ingen dyd. Dette er en hobby for oss som liker å vente - på noe godt
Takk for det. Har ingen hastverk, ble bare forvirret av at siden oppskriften spesifiserte 21 dager hadde jeg forventa at gjæren skulle bruke litt lengre tid på å spise sukker, så ble litt nervøs når 3/4 av gjæringa var ferdig etter bare 8 dager. Men skjønner jo nå at selv om gjæren er ferdig å spise sukker har den fortsatt andre ting den må gjøre for å lage godt øl :)
 
Takk for det. Har ingen hastverk, ble bare forvirret av at siden oppskriften spesifiserte 21 dager hadde jeg forventa at gjæren skulle bruke litt lengre tid på å spise sukker, så ble litt nervøs når 3/4 av gjæringa var ferdig etter bare 8 dager. Men skjønner jo nå at selv om gjæren er ferdig å spise sukker har den fortsatt andre ting den må gjøre for å lage godt øl :)
Du er allerede på god veg mot
RDWHAHB :cool:
 
Hvilket hydrometer anbefaler du?
Et fra en ølbrygging butikk. Alla France er bra greier. Mål i reint vann og lære seg avlesning. Mitt viser 0.998 i bunn og 1.000 på topp av menisken.
Bruker også Alla France. Jeg har 2 stk. Det ene ligger ubrukt i hylla og sikrer at jeg aldri knuser det første.

Takk for det. Har ingen hastverk, ble bare forvirret av at siden oppskriften spesifiserte 21 dager hadde jeg forventa at gjæren skulle bruke litt lengre tid på å spise sukker, så ble litt nervøs når 3/4 av gjæringa var ferdig etter bare 8 dager. Men skjønner jo nå at selv om gjæren er ferdig å spise sukker har den fortsatt andre ting den må gjøre for å lage godt øl :)
Gjær er gjær.

Har opplevd at samme gjær på en batch kan bruke 4 uker før den er ferdig. Neste gang er det ferdig på 4 dager (litt spissformulert, men poenget står). 3 uker er veiledende, den er vanligvis ferdig før det har gått 2 uker, men det er greit den får rydde litt avfallsstoffer.
 
Sist redigert:
Tilbake
Topp