For å unngå å starte nye unødvendige tråder om cornelius, slenger jeg ut en problemstilling her
Etter å ha flasket et års tid, begynner jeg å bli særdeles lei av flaskedagen. Tenkte derfor å heller fylle på flaske litt etter behov. Men da må jeg ha en måte å holde stabil karbonering på fat, slik at jeg kan flaske noen flasker av gangen og å lagre ølen på kaldt på fat. Jeg har et fat med 19 liter ferdigkarbonert IPA. Dette er karbonert på 30 PSI, deretter på 20 PSI til ønsket mengde kullsyre. Skal fatene stå med litt trykk hele tiden for at karboneringen skal bevares, eller kobler man gassen av når fatet står lagret? Hvis jeg f.eks ønsker et kullsyrenivå på 2.6 vol/co2 på min IPA, og ønsker å holde den der. Vil f.eks 12.9 psi (ifølge bryggekalkulatoren på 4C) holde karboneringen jevn ved lagring på 4C, eller vil den fortsette å karbonere som igjen fører til overkarbonering?
Etter å ha flasket et års tid, begynner jeg å bli særdeles lei av flaskedagen. Tenkte derfor å heller fylle på flaske litt etter behov. Men da må jeg ha en måte å holde stabil karbonering på fat, slik at jeg kan flaske noen flasker av gangen og å lagre ølen på kaldt på fat. Jeg har et fat med 19 liter ferdigkarbonert IPA. Dette er karbonert på 30 PSI, deretter på 20 PSI til ønsket mengde kullsyre. Skal fatene stå med litt trykk hele tiden for at karboneringen skal bevares, eller kobler man gassen av når fatet står lagret? Hvis jeg f.eks ønsker et kullsyrenivå på 2.6 vol/co2 på min IPA, og ønsker å holde den der. Vil f.eks 12.9 psi (ifølge bryggekalkulatoren på 4C) holde karboneringen jevn ved lagring på 4C, eller vil den fortsette å karbonere som igjen fører til overkarbonering?
Sist redigert: