Mitt første øl er ferdig karbonert. Har laget en stout etter følgende oppskrift:
27l i gjæringskaret
4600 Pale Malt
500 Flaked Barley
600 Roasted Barley
300 Chocolate malt
15 gram Target 60 min
40 gram EKG 60 min
2 rør London ale rett i gjæringskaret.
OG 1.046
FG 1.015
Utgangspunktet mitt var Tre Vise Menn Dry Stout (Erlend Trengereid) og så er den justert litt etter hva som var tilgjengelig i Bergen.
Etter karbonering synes jeg at ølet har de egenskapene som jeg forventet (tydelig røstet/kaffe), men jeg har også en del smak som jeg ikke helt kjenner igjen fra det jeg har drukket av f.eks Guiness eller Murphys. Mitt øl er vesentlig mer bittert/beskt ganske stramt på smak. Ikke direkte usmak, men en god del til venstre for hva jeg hadde forventet. Guinness og Murphys er vesentlig mer "smooth" og rund i kantene.
Kjenner ikke helt igjen denne karakteren når jeg leser om feilsøking. Er dette noe jeg kan forvente kanskje endrer seg litt etter noen ukers lagring, eller ligger dette rett og slett i oppskriftens natur?
27l i gjæringskaret
4600 Pale Malt
500 Flaked Barley
600 Roasted Barley
300 Chocolate malt
15 gram Target 60 min
40 gram EKG 60 min
2 rør London ale rett i gjæringskaret.
OG 1.046
FG 1.015
Utgangspunktet mitt var Tre Vise Menn Dry Stout (Erlend Trengereid) og så er den justert litt etter hva som var tilgjengelig i Bergen.
Etter karbonering synes jeg at ølet har de egenskapene som jeg forventet (tydelig røstet/kaffe), men jeg har også en del smak som jeg ikke helt kjenner igjen fra det jeg har drukket av f.eks Guiness eller Murphys. Mitt øl er vesentlig mer bittert/beskt ganske stramt på smak. Ikke direkte usmak, men en god del til venstre for hva jeg hadde forventet. Guinness og Murphys er vesentlig mer "smooth" og rund i kantene.
Kjenner ikke helt igjen denne karakteren når jeg leser om feilsøking. Er dette noe jeg kan forvente kanskje endrer seg litt etter noen ukers lagring, eller ligger dette rett og slett i oppskriftens natur?