Har brygga 6 runder nå, men når eg står der med gryta dukker ofte de samme spørsmålene opp: I gryta er det vørter + bunnfall + humle. Hvilke komponenter skal med opp i gjærkaret?
Kan man egentlig smelle hele greie opp i gjærkaret, og bare la det bunnfalle der, eller har det noe for seg å sile humle og bunnfall i gryta, slik at det ikke kommer med i gjærkaret? En grunn til å bare helle oppi alt tenker eg er at man unngår at det sitter igjen mye vørter i humlen, mens den er lettere å bare la ligge igjen i gjærkaret når man stikker over til tapperkar? Hva er vanlig praksis?
Kan man egentlig smelle hele greie opp i gjærkaret, og bare la det bunnfalle der, eller har det noe for seg å sile humle og bunnfall i gryta, slik at det ikke kommer med i gjærkaret? En grunn til å bare helle oppi alt tenker eg er at man unngår at det sitter igjen mye vørter i humlen, mens den er lettere å bare la ligge igjen i gjærkaret når man stikker over til tapperkar? Hva er vanlig praksis?