Bare lagre det så kaldt du kan. Ikke vits i å spekulere i om du kan bytte ut kaldlagring mot x antall døgn varmt. Peaker ølet et sted under varmlagringen så går det fortere nedover med det. Bare lagre kaldt og så ha litt tålmodighet. Da får du flere øl som smaker bedre, over en lengre tid. Med mindre du drikker opp alt med en gang det smaker godt da.Tusen takk for gode svar! Jeg tolker det dithen at kaldlagring som et minimum forbedrer ølet litt, noen ganger mye Fikk kanskje ikke helt svar på om lang lagring i romtemp vil delvis kunne erstatte kaldlagring, noen innspill her? F.eks vil 2 uker kaldlagring + 1 år i romtemp kunne erstatte 2 mnd kaldlagring?
Har du ikke tålmodighet til å vente til det peaker, så brygger du bare mer som du lar stå kaldt, da finner du alltid noe som er på peak. Sterke øl kan du la stå i 8-10 grader f.eks over lang tid. Som andre har nevnt så er det mange prosesser som skjer, inkludert forringelse hvis det står varmt. Hold det kaldt og brew on