Grevling
Norbrygg-medlem
I går skulle jeg brygge en APA med anslått bitterhet på ca. 35 IBU.
Ting gikk galt, slik at aromahumlene ble værende i vørteren 60-70 minutter mer enn det som var planlagt. Den interesserte kan lese om årsaken her: https://forum.norbrygg.no/threads/midt-i-kok-pumpe-vil-ikke-starte-hjelp.38899/
Uansett endte jeg opp med en vørter som var alt for bitter. Kjapp anslagsvis utregning med oppskriftsverktøy tilsier IBU på 95, og det støttes av smaken på vørteren.
Jeg hadde planlagt å tørrhumle etter ca. 7 dager, noe jeg antar kan være med å dempe bitterheten en smule, men langt fra nok.
Så spørsmålet mitt er om det er noe jeg nå kan gjøre for å balansere den utilsiktede bitterheten mest mulig, eller på annen måte redde batchen?
Takk på forhånd.
Ting gikk galt, slik at aromahumlene ble værende i vørteren 60-70 minutter mer enn det som var planlagt. Den interesserte kan lese om årsaken her: https://forum.norbrygg.no/threads/midt-i-kok-pumpe-vil-ikke-starte-hjelp.38899/
Uansett endte jeg opp med en vørter som var alt for bitter. Kjapp anslagsvis utregning med oppskriftsverktøy tilsier IBU på 95, og det støttes av smaken på vørteren.
Jeg hadde planlagt å tørrhumle etter ca. 7 dager, noe jeg antar kan være med å dempe bitterheten en smule, men langt fra nok.
Så spørsmålet mitt er om det er noe jeg nå kan gjøre for å balansere den utilsiktede bitterheten mest mulig, eller på annen måte redde batchen?
Takk på forhånd.