Stenumgard
Norbrygg-medlem
350 spenn for en sprøyte?
Det gjør jeg også Demonterer, vasker og tørker. Men like fullt så.....
Men hva med disse? Ser ut som de ikke har den gummipakningen.
Normoject 2-komponentsprøyte 60 ml luer-lock
Vet ikke om denne hører hjemme på bryggertabber-tråden. En helles med OG 1052 og FFT på 1010, og som var på 1013. Regnet ut at det egentlig var nok, til flaskespunding, Men ville legge til litt vørter (som ble frosset) i hver flaske, ganske nøyaktig to fingerbredder høyt. Vitenskapelig presisjon. Grunnen til at jeg vil flaske før lagringsperioden er at headspace var så stort, og det ville blitt mye oksygen.
Men testet for ordens skyld vørteren, som var på 1070. Merkelig, men det forklarer at den kun var kommet ned til 1051 etter en uke, til tross for bobling. Og da ble effektiviteten plutselig ikke så ille.
Vet ikke om den siste er riktig. Men hvis den bra, og jeg sender inn til NM, bør jeg kanskje velge maibock istedenfor helles? Eller bare satse på at den originale målingen var riktig?
Jeg får omtrent det samme. 38-39 ml pr flaske.Tenkte å prøve å karbonere med vørter for første gang i dag.
Vil bare kontrollere at mine tenkte gjøremål da er korrekte.
Bruker Brewersfriend kalkulatoren til å regne ut med, er den grei?
Man velger "Gyle"?
Wit. 1.045 til 1.008 (tenkt FG).
Legger meg på 2.8 volum CO2, og skal ha de i 0.33 flasker. Legger inn øltemp på 20.
Ender da opp med at eg skal ha 0.04 liter, eller 40 milliliter i hver flaske.
Stemmer dette? Høres det logisk ut?
Bruker sprøyter til å dosere hver flaske med.
Ja, eg tenkte å ha vørteren oppi først, så fylle.Jeg får omtrent det samme. 38-39 ml pr flaske.
Bare pass på å sette av nok plass til vørter en. 40 ml tar litt plass i en 0.33 flaske.
Jeg brukte 60 ml i halvliterflasker da jeg karbonerte wit. Vørteren holdt 1050, om jeg husker riktig. Så 50 ml høres riktig ut. Du putter selvfølgelig karboneringsvørteren i flasken først.Ja, eg tenkte å ha vørteren oppi først, så fylle.
Eg glemte å nevne at vørteren er 1.040, (eg jukset litt med spraymalt i den gjæra vørteren).
Så da blir det 50 milliliter? Virker som en stor mengde.
Supert! Tusen takk.Jeg brukte 60 ml i halvliterflasker da jeg karbonerte wit. Vørteren holdt 1050, om jeg husker riktig. Så 50 ml høres riktig ut. Du putter selvfølgelig karboneringsvørteren i flasken først.
Grunnen til at det blir mye speise er jo at den holder lav gravity. Hadde det vært et sterkt øl med god utgjæring ville volumet blitt mye mindre.
Flaks!Da er det karbonert med speise for første gang. Spennende! Det ble bare 6 små flakser, det gikk overraskende mye til hver flakse, eg hadde bare litt rester.
Skal sette av mer neste gang eg skal flakse hele batchen.
Noen fikk og sukrose, men de fleste fikk glukose.
På en merkelig møte så føler eg at det er mer utrygt med speise. Selv om den er både froset og kokt. Så, eg håper eg har litt flaks også...Flaks!
Hiver meg på med min første vørterkarbonering jeg også. Hadde 24L pilsnerøl til flasking med 1,85L oppspart vørter på 1049, så jeg tilsatte 35g farin. Meget spent på resultatet. Skal prøve å huske å komme med tilbakemelding om noen uker
Hiver meg på med min første vørterkarbonering jeg også. Hadde 24L pilsnerøl til flasking med 1,85L oppspart vørter på 1049, så jeg tilsatte 35g farin. Meget spent på resultatet. Skal prøve å huske å komme med tilbakemelding om noen uker
Veldig enig her. Jeg er veldig glad i "split batch"-eksperimentering for å kunne oppleve forskjeller, og ulik karbonering er som skapt for split batch.Å karbonere resterende flasker utover vørter-beholdningen hadde jo vært mye mer lærenyttig.