Kraus ved flaskekarbonering.

Er det normalt å få kraus på toppen av flaskene ved flaskekarbonering? Eg har ikkje tenkt over det før, men det er og fyrste gong eg brukar WLP400. Etter 1 1/2 veke har eg eit lag på 3-4 mm. Det vart nok med ganske mykje gjær frå gjæringsdunken når eg tappa over. Karboner med 9 g/liter sukker.

Ølet er ein Nøgne Ø Saison. OG 1.055, FG 1.012.
 
Er ikkje sikker på om kva som er korrekt uttrykk for det. Ser det er stava krauss ein del stader. Har me eit anna ord for gjærlag på toppen?
 
Det heter kräusen, og er et tysk ord som beskriver skumdannelsen som oppstår når vørteren gjærer. Ordet kommer av et annet ord, "krausen", som betyr krøllete (siden skumdannelsen kan minne om krøllete hår).

Tror ikke det finnes et norsk ord for dette.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
ikke uvanlig. jeg opplever det ofte på de siste flaskene jeg tapper som fort får med seg litt for mye gjær fra karet.
 
Sist redigert:
Bra. Eg håpte det, for det liknar mykje på det eg hadde i gjæringsdunken. Tek lengre tid før den synk enn eg hadde trudd.
 
Tilbake
Topp