1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Low Dissolved Oxygen Brewing

En tråd i 'Brygging' startet av johanw, 13 Jun 2016.

  1. bjartenataas

    bjartenataas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    For de som liker Excel, er det et nytt bryggeark tilgjengelig, som skal ta for seg hele bryggeprosessen, lavoksygen eller ikke. Men det kan ihvertfall ta ting som sauergut med i ph-beregningen.

    Så litt på det, fikk det ikke helt til å stemme for min del, men måtte f.eks. endre deadspace og sånt manuelt etter å ha endret fra USA-måleenheter til metrisk. Likevel fant jeg ikke helt fram til de verdier jeg er vant med.
    Tror jeg fortsetter med Brewer's Friend selv, virker enklere.
    http://www.lowoxygenbrewing.com/brewing-methods/low-oxygen-brewing-software-version-7-0/
    Nedlasting
     
  2. bjartenataas

    bjartenataas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Botnen liker dette.
  3. gustavf

    gustavf
    Expand Collapse
    Sentralstyre

    Jeg har hatt lyst til å gjøre et tilsvarende forsøk med humleøl, der oksideringa blir tydelig mye raskere, men har aldri kommet så langt. Jeg fikk kjøpt inn diffujonstette poser som jeg hadde tenkt å lagre i, vel å merke. Feil type, som jeg ikke fikk lukket.

    Skulle jeg lagret flasker i modifisert atmosfære, ville jeg kjøpt noe slikt i stedet for å bruke fat:
    https://www.aliexpress.com/item/20-...tand-Up-Zipper-Bags-Zip-Lock/32819285925.html

    Du trenger ikke fjerne all oksygen, bare få redusert partialtrykket såpass at problemet blir vesentlig mindre.
     
    bjartenataas liker dette.
  4. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Jeg har vurdert å vakuumpakke enkelte flasker som skal til konkurranser.
     
    erikraude liker dette.
  5. bjartenataas

    bjartenataas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Legger jo merke til at pale ale, pils, kölsch og helles aldri vinner NM. Doppelbock, old ale og baltisk porter, derimot. Disse tåler litt O2.
     
  6. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Jeg satt akkurat og lurte på hvorfor man ikke gjør det. Kan jo vakuumere i six-packs.
     
  7. bjartenataas

    bjartenataas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Men hjelper det å vakumere? Hva med fatmetoden?
     
  8. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Man fjerner jo veldig mye luft fra posen? Ellers så virker det jo slettes ikke dumt å oppbevare flaskene i vann, tror jeg? Med mindre det skjer noe rart da med liningen.. Kan jo evt bare kjøpe ei stor bøtte eller sånn plastbakk og fylle med vann og dytte oppi noen flasker?
     
  9. bjartenataas

    bjartenataas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Nja, se linken, det blir nok mindre enn ~20% o2 som i luft, men ikke helt fritt. Vet ikke.
     
  10. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Hm, men plastikk diffunderer jo, så over (veldig?) lang tid så har det kanskje ikke noe for seg å vakuumpakke. Trykksette fatet ja, da da er jeg med, da hjelper det jo ikke med en balje med vann.

    Men, tja. Skal man brygge til konkurranser så er det jo greit å time når man skal brygge, egentlig. Selv om det er en helt annen sak.
     
  11. RETBergen

    RETBergen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Tenk om vi kunne brygge, gjære, flaske og oppbevare øl i et rom som var fylt med co2. Måtte jo da hatt resirkulerende dykkerluft for personen.
     
    Jørgen O liker dette.
  12. bjartenataas

    bjartenataas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Brygge med dykkerdrakt også.
     
  13. bjartenataas

    bjartenataas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

  14. Einar Michelsen

    Einar Michelsen
    Expand Collapse
    Styreleder
    Sentralstyre

    Bosted:
    Oppegård
  15. bjartenataas

    bjartenataas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Det handler om hvordan o2 kommer inn via ølslanger osv. Men det som jeg evt konkluderer med, kan være noe annet enn det andre får ut av det. Jeg har lite erfaring med fat, så folk får sammneligne med egne erfaringer.
     
  16. Lars Jarle Skorge

    Lars Jarle Skorge
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Når ølet skifter farge og blir mørkere under karbonering, er dette da ett tydelig tegn på oksydering, jeg har hatt noen batcher nå der ølet blir mørkere under karbonering, og etter 1-2 mnd. Forsvinner aroma og får en form for bitter smak, lager og pale ale. Snakker om naturlig karbonering på flaske. Blir det bedre øl ved kunstig karbonering pp fat?
     
  17. bjartenataas

    bjartenataas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Kanskje, men sjekk link over on co2-renhet, og sjekk ut spundingventil.
     
  18. Lars Jarle Skorge

    Lars Jarle Skorge
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Har ikke tap talk, fikk ikke åpne
     
  19. bjartenataas

    bjartenataas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Hvis du går inn på lowoxygenbrewing.com finner du det
     
    Lars Jarle Skorge liker dette.
  20. bjartenataas

    bjartenataas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

Del denne siden