Glimrende skrevet av Frank Daastøl https://daastoel.wordpress.com/oksidert-ol/
Men potassiummetabisulfite fjerner chloramine og det brukes kun små mengder. Ikke 100 ppm/liter som du gjør. Så det er ekstremt viktig å fjerne så mye som mulig av klor og/eller chloramine og da er små mengder potassiummetabisulfite helt nødvendigMan skal visst unngå potassium-varianten
"Now, add 100 mg of SMB powder for every liter of mash water. If you don’t have powder and are instead using Campden tablets, there is 440 mg worth of SMB in each tablet (the rest of the tablet is filler). We should note, potassium metabisulfite is not recommended, as an excess of 10 ppm potassium can be detrimental to the mash [5]."
Dette skal visst være fra boken av L. Narziss.
Sent from my iPad using Tapatalk
Tviler meget sterkt på at store industri bryggerier bruker lav oksygen brygging som du promoterer av en eller annen grunn så sterkt.Her er en test av kombinasjonen kaliummetabilsulfitt, askorbinsyre og brewtan B http://www.lowoxygenbrewing.com/ingredients/antioxin-sbt/
Sent from my iPhone using Tapatalk
Men potassiummetabisulfite fjerner chloramine og det brukes kun små mengder. Ikke 100 ppm/liter som du gjør. Så det er ekstremt viktig å fjerne så mye som mulig av klor og/eller chloramine og da er små mengder potassiummetabisulfite helt nødvendig
Spiller ingen rolle for hjemmebryggere uansett. Dessuten bruker du sikkert plast gjæringskar og oksygen trenger igjennom disse allikevelHvis du ser oppdatert link litt over, ser du at 100ppm er noe man har gått bort fra.
Tviler meget sterkt på at store industri bryggerier bruker lav oksygen brygging som du promoterer av en eller annen grunn så sterkt.
Vel. Du promoterer også i andre sosiale media?Hvorfor tviler du på det?
Jeg promoterer det ikke sterkt, det er noe jeg er interessert i, derfor skriver jeg på denne tråden (som jeg ikke startet). Hvis du ikke liker det, kan du jo trykke unsubscribe, så får du ikke varslinger om det.
Vel. Du promoterer også i andre sosiale media?
Tror du virkelig at du som hjemmebrygger klarer å brygge det ølet som du har så mange teorier om?
Leser du det som nebbete er det ditt problemSom sagt, jeg er interessert i det, men du står fritt til å ignorere det. Har ikke sagt noe om det ølet jeg brygger. Forstår ikke den nebbete tonen.
Spiller ingen rolle for hjemmebryggere uansett. Dessuten bruker du sikkert plast gjæringskar og oksygen trenger igjennom disse allikevel
Hvem er nebbete sa du?Det kan du gjerne mene, men da er ikke dette tråden for deg. Du kan gjerne også spekulere på hva jeg bruker, men det er nevnt flere steder at konisk av stål er bra, og fat med spundingventil. Skjønner ikke hva du vil frem til.
Grunnen til at du skriver dette, er at du fikk varsling etter jeg delte et blogginnlegg av Frank Daastøl, som handler om oksygen i brygging generelt, og lite om hot side oxidation. Men det har du tydeligvis ikke giddet å lese.
Jepp. Men ikke alle kan være enige med han. Det må han tåle uten å bli spydig og nebbeteSå så rolig nå karer
Sent from my iPhone using Tapatalk
Vedlagt er en oversikt hvor det framgår at moderne industrielle bryggverk gjør tiltak for å minimalisere oksygen på varm side. De har også stor økonomisk gevinst av at ølene holder seg bedre lenger i (ofte varme) butikkhyller, og gjør store anstrengelser spesielt på kald side for å minimalisere oksygenopptak i ølet.Tviler meget sterkt på at store industri bryggerier bruker lav oksygen brygging som du promoterer av en eller annen grunn så sterkt.
Dette kommer fra kun én kilde, nemlig lowoxygenbrewing. Har du undersøkelser fra de store norske bryggeriene? For kun én kildehenvisning blir litt tynt.Vedlagt er en oversikt hvor det framgår at moderne industrielle bryggverk gjør tiltak for å minimalisere oksygen på varm side. De har også stor økonomisk gevinst av at ølene holder seg bedre lenger i (ofte varme) butikkhyller, og gjør store anstrengelser spesielt på kald side for å minimalisere oksygenopptak i ølet.
De fleste hjemmebryggere har mer enn nok med å minimalisere oksygenopptak på kald side, der det er størst gevinst å hente.
Kilde :
Ludwig Narziss | Former brewhouses and their evolution to modern brewing systems | EBC Symposium 2016 | 19. September 2016
Vis vedlegget 32668
Les kildehenvisningen min (en gang til). Den har ingenting med lowoxygenbrewing å gjøre.Dette kommer fra kun én kilde, nemlig lowoxygenbrewing. Har du undersøkelser fra de store norske bryggeriene? For kun én kildehenvisning blir litt tynt.