1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Low Dissolved Oxygen Brewing

En tråd i 'Brygging' startet av johanw, 13 Jun 2016.

  1. bjartenataas

    bjartenataas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    RETBergen, Ekornskurken og FrankD liker dette.
  2. Olhund

    Olhund
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Men potassiummetabisulfite fjerner chloramine og det brukes kun små mengder. Ikke 100 ppm/liter som du gjør. Så det er ekstremt viktig å fjerne så mye som mulig av klor og/eller chloramine og da er små mengder potassiummetabisulfite helt nødvendig
     
  3. Olhund

    Olhund
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Tviler meget sterkt på at store industri bryggerier bruker lav oksygen brygging som du promoterer av en eller annen grunn så sterkt.
     
  4. bjartenataas

    bjartenataas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Hvis du ser oppdatert link litt over, ser du at 100ppm er noe man har gått bort fra.
     
  5. Olhund

    Olhund
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Spiller ingen rolle for hjemmebryggere uansett. Dessuten bruker du sikkert plast gjæringskar og oksygen trenger igjennom disse allikevel
     
  6. bjartenataas

    bjartenataas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Hvorfor tviler du på det?
    Jeg promoterer det ikke sterkt, det er noe jeg er interessert i, derfor skriver jeg på denne tråden (som jeg ikke startet). Hvis du ikke liker det, kan du jo trykke unsubscribe, så får du ikke varslinger om det.
     
    Finn Berger liker dette.
  7. Olhund

    Olhund
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Vel. Du promoterer også i andre sosiale media?
    Tror du virkelig at du som hjemmebrygger klarer å brygge det ølet som du har så mange teorier om?
     
  8. bjartenataas

    bjartenataas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Som sagt, jeg er interessert i det, men du står fritt til å ignorere det. Har ikke sagt noe om det ølet jeg brygger. Forstår ikke den nebbete tonen.
     
  9. Olhund

    Olhund
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Leser du det som nebbete er det ditt problem
     
  10. bjartenataas

    bjartenataas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Det kan du gjerne mene, men da er ikke dette tråden for deg. Du kan gjerne også spekulere på hva jeg bruker, men det er nevnt flere steder at konisk av stål er bra, og fat med spundingventil. Skjønner ikke hva du vil frem til.

    Grunnen til at du skriver dette, er at du fikk varsling etter jeg delte et blogginnlegg av Frank Daastøl, som handler om oksygen i brygging generelt, og lite om hot side oxidation. Men det har du tydeligvis ikke giddet å lese.
     
  11. Olhund

    Olhund
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Hvem er nebbete sa du?
     
  12. Jo-Helge

    Jo-Helge
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Så så rolig nå karer


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  13. Olhund

    Olhund
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Jepp. Men ikke alle kan være enige med han. Det må han tåle uten å bli spydig og nebbete
     
  14. Noget Undergjæret

    Noget Undergjæret
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Reondhjem
    Vedlagt er en oversikt hvor det framgår at moderne industrielle bryggverk gjør tiltak for å minimalisere oksygen på varm side. De har også stor økonomisk gevinst av at ølene holder seg bedre lenger i (ofte varme) butikkhyller, og gjør store anstrengelser spesielt på kald side for å minimalisere oksygenopptak i ølet.

    De fleste hjemmebryggere har mer enn nok med å minimalisere oksygenopptak på kald side, der det er størst gevinst å hente.

    Kilde :
    Ludwig Narziss | Former brewhouses and their evolution to modern brewing systems | EBC Symposium 2016 | 19. September 2016

    IMG_0074.PNG
     
    Finn Berger og bjartenataas liker dette.
  15. Olhund

    Olhund
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Dette kommer fra kun én kilde, nemlig lowoxygenbrewing. Har du undersøkelser fra de store norske bryggeriene? For kun én kildehenvisning blir litt tynt.
     
  16. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Jeg synes det er litt interessant at hvis du ser på specs for iallefall tyske brewhouses, altså produsenter som beskriver brygghus de produserer, så er det ofte et poeng med noen få punkter som beskriver hvordan det kvitter seg med oksygen fra bryggevannet.
     
    Finn Berger liker dette.
  17. Noget Undergjæret

    Noget Undergjæret
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Reondhjem
    Les kildehenvisningen min (en gang til). Den har ingenting med lowoxygenbrewing å gjøre.
    Dokumentet er skrevet av Ludvig Narziss, en meget kjent forsker og forfatter innen bryggefaget.
     
    Finn Berger liker dette.
  18. bjartenataas

    bjartenataas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

  19. bjartenataas

    bjartenataas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Fra siste Brauwelt B5CA6867-63B5-481F-86BD-E2696C7E78F7.jpeg 2B75D239-1EC3-4899-BD41-777C760E2AEE.jpeg 545FF0B2-C1A3-4A4F-A9A9-609F5E42267D.jpeg F18106BA-5D13-4278-AD36-CA1CA26A3779.jpeg
     

Del denne siden