1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Low Dissolved Oxygen Brewing

En tråd i 'Brygging' startet av johanw, 13 Jun 2016.

  1. Hektor

    Hektor
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Teoretisk tja. Kommer an på hvor lenge 14 liter humlejuice varer hjemme hos deg. Hos meg går det ganske fort, med litt besøk og sånn.
    Hvis du leser tråden jeg linket til på HBT, så pleier han som starta tråden å overføre til et annet fat. Jeg har gjort begge deler og ikke merket noen usmak ved å la den stå på kaka de tre-fire ukene fatet varer.

    I tillegg så står jo ølet på 2 grader i et kjøleskap, ikke romtemperert som ved gjæring. Tror det også spiller inn mtp. autolyse/smak av autolyse.
     
    #281 Hektor, 20 Sep 2018
    Sist redigert: 20 Sep 2018
  2. msevland

    msevland
    Expand Collapse
    Fylkesleder Oslo
    Fylkesstyre

    Noen uker på gjærkaka er det få som har kunnet påvise gir dårligere øl. Det finnes trolig individuelle grenser ut fra øl, gjær, temp ++ mtp. Autolyse.
    I helgen skal jeg tappe et øl på hytta som har stått siden i sommer. Neste sommer vet jeg om det gikk bra...
     
  3. bjartenataas

    bjartenataas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

  4. bjartenataas

    bjartenataas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Steinar Huneide liker dette.
  5. Steinar Huneide

    Steinar Huneide
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    bjartenataas liker dette.
  6. bjartenataas

    bjartenataas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Tore Hage fra Ringnes, som hadde foredrag på Bjorleik igår, bekreftet at de fjerner all oksygen under mesking for å få bedre holdbarhet. De bruker nitrogen, men han sa sulfitter kan brukes i små mengder på hjemmebryggerskala. Askorbinsyre skulle man være forsiktig med, siden det kan virke både som antioksidant og oksidant.
     
  7. msevland

    msevland
    Expand Collapse
    Fylkesleder Oslo
    Fylkesstyre

    :) ... det gikk meget bra ... :)
     
    Finn Berger liker dette.
  8. Hektor

    Hektor
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Om jeg kan spørre, hvordan sirkulerer du og på hvilken maskin brygger du? Har brygga mest på en Braumeister og en Grainfather og da blir det en del plask under sirkulering og skylling.
     
  9. Botnen

    Botnen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

  10. bjartenataas

    bjartenataas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Botnen liker dette.
  11. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    @Botnen og @bjartenataas Er det der natrium- eller kaliumbisulfitt? Det står faktisk begge deler i informasjonen. Og det skal vel være natriumbisulfitt, om jeg ikke husker feil?
     
  12. bjartenataas

    bjartenataas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Tror begge kan brukes. De jeg har er natrium.
     
  13. Botnen

    Botnen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Er ikke det potassium man skal styre unna??
     
  14. bjartenataas

    bjartenataas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Leste noe om at kalium(potassium) var usunt for gjæren, men det brukes i produktet Antioxin SBT, så det er neppe så ille.
     
    Botnen liker dette.
  15. Botnen

    Botnen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bestilte iallefall.. så for man prøve seg litt på lavere. Jeg har forsøkt endel lodo tiltak, men ikke prøvd campden enda.
     
  16. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    Potassium er engelsk for kalium, mens sodium er natrium. Det skjer en del surr fordi mange ikke har fått med seg det der.

    Jeg husker jo ikke nå hvor, men jeg har lest at det er viktig å ikke bruke kalium. Jeg bruker ikke stoffet sjøl, men har lurt på å gjøre det. Bryggselv fører bare kaliumbisulfitt, men kaller det natriumbisulfitt - og de har ikke klart å endre det sjøl om jeg har sagt fra.
     
    Botnen liker dette.

Del denne siden