Jørgen E
Norbrygg-medlem
Hjelp søkes
Har gått til innkjøp av årets juleøl.
I fjor ble det en lett oksydert nellik-suppe på rundt 8% (batch II)
Har nå 9brygg på baken og føler stadig at jeg har mer kontroll på prosessen. I år dropper vi krydder og fjas, og kjører på med en Nøgne Ø oaked God Jul fra bryggselv, så kan heller de 4flaskene med underlig jul fra i fjor stå for "kakesmakende øl".
Så, over til spørsmålet:
Settet inneholder nesten 10kg korn.
Jeg pleier å meske med 3l pr kg. (BIAB)
Gryta mi er 32l (ish). Jeg har ca 2l deadspace under falskbunnen min.
Her får jeg ikke mesket på normal måte, da dette blir i overkant fullt.
Noen som har noen idé om hvor lite vann jeg kan meske med og heller øke skyllevannmengden uten at det går utover utbyttet. Vil jo veldig gjerne ha denne opp i en OG på rundt 1080..
Hjelp søkes
//jørgen
Har gått til innkjøp av årets juleøl.
I fjor ble det en lett oksydert nellik-suppe på rundt 8% (batch II)
Har nå 9brygg på baken og føler stadig at jeg har mer kontroll på prosessen. I år dropper vi krydder og fjas, og kjører på med en Nøgne Ø oaked God Jul fra bryggselv, så kan heller de 4flaskene med underlig jul fra i fjor stå for "kakesmakende øl".
Så, over til spørsmålet:
Settet inneholder nesten 10kg korn.
Jeg pleier å meske med 3l pr kg. (BIAB)
Gryta mi er 32l (ish). Jeg har ca 2l deadspace under falskbunnen min.
Her får jeg ikke mesket på normal måte, da dette blir i overkant fullt.
Noen som har noen idé om hvor lite vann jeg kan meske med og heller øke skyllevannmengden uten at det går utover utbyttet. Vil jo veldig gjerne ha denne opp i en OG på rundt 1080..
Hjelp søkes
//jørgen