DA har jeg akkurat pitchet gjæren i min første gjærstarter, men jeg hadde satt pris på om noen med mer erfaring kunne sagt sin mening om min fremgangsmåte
Gjæren min hadde ifølge jamils kalkulator en mengde overlevende celler på 67%, altså 67 milliarder celler. Ifølge den samme kalkisen trenger jeg 222 milliarder.
Etter et par justeringer på wyeast sin kalkulator kom jeg frem til at 2.7 liter starter ville få meg opp på 227 milliarder celler.
Jeg kokte opp 2.7 l med 270gr spraymalt og lot det koke i 15 minutter.
Nivået hadde falt til 2.5 l under koking, så jeg fylte på med 2 dl kokt vann og satte det til kjøling i vannbad.
Jeg pitchet gjæren når jeg syntes den var kald nok (mulig at den var noe for varm, grunnet utålmodighet.
Ser regnestykkene og prosedyren grei ut?
Gjæren min hadde ifølge jamils kalkulator en mengde overlevende celler på 67%, altså 67 milliarder celler. Ifølge den samme kalkisen trenger jeg 222 milliarder.
Etter et par justeringer på wyeast sin kalkulator kom jeg frem til at 2.7 liter starter ville få meg opp på 227 milliarder celler.
Jeg kokte opp 2.7 l med 270gr spraymalt og lot det koke i 15 minutter.
Nivået hadde falt til 2.5 l under koking, så jeg fylte på med 2 dl kokt vann og satte det til kjøling i vannbad.
Jeg pitchet gjæren når jeg syntes den var kald nok (mulig at den var noe for varm, grunnet utålmodighet.
Ser regnestykkene og prosedyren grei ut?