Hei!
Brygget en neipa for to uker siden. Den har stått på billigste fermzilla, og antatt en nydelig, tykk gyldengul farge. Har tappet en og annen test, og den lukter nydelig og smaker såpass bra at man ikke trenger kullsyre. Litt hopburn. I går satte jeg den ned i kjelleren for en kjapp krasj før oksygenfri overføring til fat. Når jeg da skal overføre i dag, er den ikke så fin i fargen lenger. Den har mistet sin gyldengule tropiske jusfarge, og blitt mer...gjennomskinnelig og grå. Den kan neppe ha blitt oksidert, hvor skulle den fått oksygen fra? Hadde ballong med co2 på lufteslangen til fatet. Smaker og lukter fortsatt veldig bra, så håper den blir ok å drikke i det minste. Men til neste gang lurer jeg på om det kanskje er best å ikke krasje, samt kanskje justere litt på malt eller noe annet for å bevare fargen?
Oppskrifta er som følger:
75,6% maris otter
8,4% havremalt
8,4% carapils
5% hvetemalt
2,5% syremalt
66c i 60min, 72c i 10min, 100 gram hver av citra, galaxy og el dorado fordelt på whirlpool, dag 3 og dag 7, ca 30%/50%/20%, verdant gjær. Hvor har fargen tatt veien?
Brygget en neipa for to uker siden. Den har stått på billigste fermzilla, og antatt en nydelig, tykk gyldengul farge. Har tappet en og annen test, og den lukter nydelig og smaker såpass bra at man ikke trenger kullsyre. Litt hopburn. I går satte jeg den ned i kjelleren for en kjapp krasj før oksygenfri overføring til fat. Når jeg da skal overføre i dag, er den ikke så fin i fargen lenger. Den har mistet sin gyldengule tropiske jusfarge, og blitt mer...gjennomskinnelig og grå. Den kan neppe ha blitt oksidert, hvor skulle den fått oksygen fra? Hadde ballong med co2 på lufteslangen til fatet. Smaker og lukter fortsatt veldig bra, så håper den blir ok å drikke i det minste. Men til neste gang lurer jeg på om det kanskje er best å ikke krasje, samt kanskje justere litt på malt eller noe annet for å bevare fargen?
Oppskrifta er som følger:
75,6% maris otter
8,4% havremalt
8,4% carapils
5% hvetemalt
2,5% syremalt
66c i 60min, 72c i 10min, 100 gram hver av citra, galaxy og el dorado fordelt på whirlpool, dag 3 og dag 7, ca 30%/50%/20%, verdant gjær. Hvor har fargen tatt veien?