Noen som har en flott oppskroft på en smash Pale ale?
Maris ottter 5/10 kg. Og 0,5-1 kilo Citra!
Noen som har en flott oppskroft på en smash Pale ale?
Hei,Kjør mashout hvis du vil og kan. Ølet ble brygget slik det ble pga. utstyret. I dag ville jeg mesket annerledes, men det blir godt uansett. Skyllevannet bør du uansett holde på 75-80 °C.
Gahr...mener du at alle disse tre humle tilsettninger skal være 60 gram?Tja, følger du oppskriften over, men justerer for de ekstra malttypene (f.eks. 5 % hver av münchener, hvete og caramalt), har du en relativt godt balansert IPA. Øker du humlemengdene på 15 og 5 min. samt tørrhumlingen til 60 g, får du litt mer kick i aromaen.
Legg inn oppskriften i et bryggeprogram, f.eks beercalc. Legg inn samme mengde på 15 og 5 min samt tørrhumle, juster bitterhumle til ønsket IBU.Hei.
Håper noen er litt overbærende og kan svare meg på noen kjappe spørsmål
Tenkte jeg skulle brygge denne til helga og har bestilt alt av råvarer, men fikk kunn tak i cascade alpha 9,2 %. Hvordan vil dette påvirke ølet og hvordan eventuelt utregne korrekt mengde til 30 liter ferdig vørter med OG 1063??