1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
 2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
  Fjern notisen

NM 07 LA1 - Andrimne American IPA - Gahr Smith-Gahrsen (Bergen)

En tråd i 'Lys ale' startet av Webmaster, 22 Apr 2009.

 1. Sverdfisk

  Sverdfisk
  Expand Collapse
  Registrert bruker


  Tror jeg var litt konservativ med skyllingen. Kanskje jeg også prøver å lage et oppsett for å resirkulere gjennom mesken neste runde også. Burde jeg da kutte noe av mengden til tørrhumling? Liker litt ekstra humle-aroma, så kanskje jeg skal holde meg i 40-50 gramsområdet.

  Takk for tilbakemeldingen forresten!
   
  #81 Sverdfisk, 27 Okt 2015
  Sist redigert: 27 Okt 2015
 2. Forvirret

  Forvirret
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Bømlo
  Nei resirkulering henger vel ikke sammen med mengde tørrhumle. Det er først å fremst å få klar vørter man gjør dette. Etter gjæring legger grumset seg på bunnen uansett. Men grums stjeler plass i gjæringskaret og er uønsket hvis man skal vaske gjæren.
   
 3. Sverdfisk

  Sverdfisk
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Hehe, nå tror jeg enten jeg formulerte meg dårlig, eller så lever du opp til navnet ditt! Med tanke på hvor uklar og grumsete vørteren min ble, tror jeg at jeg prøver meg på resirkulering ved neste anledning var det jeg mente. Spørsmålet om tørrhumling var separat!
   
 4. ThomasSt

  ThomasSt
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Trondheim
  Brygget denne som mitt første brygg fordi jeg syntes oppskriften så enkel og grei ut, pluss at jeg liker IPA.
  Den ble kjempegod, på tross av at ting ikke gikk helt etter boken. Meskingen, for eksempel, var bortimot krise med temperaturer i hytt og gevær.
  Jeg fulgte oppskriften slavisk utenom gjæren, jeg brukte US-05 ettersom jeg ikke har utstyr for å sette starter (enda).
  Denne blir nok brygget flere ganger, godt mulig med pellets i stedet for hele kongler, har inntrykk av at de er noe vanskelige å få tak i.

  Dette må være den perfekte nybegynner-oppskrift! Enkelt og greit, og ølet blir kjempegodt selv om man knoter litt i bryggingen.
   

Del denne siden