1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

NM 08 PF3 - Weißbier - Yngve Ydersbond (Oslo)

En tråd i 'Lys ale' startet av Webmaster, 8 Apr 2008.

  1. Webmaster

    Webmaster
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    [tt][size=10pt]Generell informasjon
    Navn på brygget: Leichtes Weissbier
    Øltype: Weissbier
    Antall poeng i konkurransen: 92 av maks 124
    OG: 1.038
    FG: 1.010
    Farve (beregnet): 8 EBC
    Beregnet bitter: 10 IBU
    Vørtermengde: 55 l
    Sluttvolum: 50 l

    Malt & sukker
    ? gram 50 % Pilsnermalt EBC
    ? gram 50 % Hvetemalt EBC

    Vann
    ? l til innmesking
    ? l til skylling

    Meskeskjema
    75 min 68 °C

    Humle
    15 gram Magnum Pellet 10 %-alfa 75 min

    Krydder og andre tilsetninger

    Koketid
    Total koketid vørter: 75 min

    Gjær
    Betegnelsen på gjæren: Wyeast Weihenstephan Weizen 3068 Flytende 1 liter
    Kommentar til gjær: Starter med Siris ViT og Fermad-K

    Gjæringstemperatur og -tid
    Gjæring/primærgjæring  8 dager ved 17 °C
    Modning/sekundærgjæring 5 dager ved 18 °C

    Øvrig informasjon
    Filtrert: Nei
    CO2: Naturlig
    Bryggedato: ?
    Tappedato: ?

    Kommentar: [/tt]
     
  2. bas

    bas
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Skedsmokorset
    Denne var vel ikke helt lett å få noe nytttig ut av......? Slettes?
     
  3. Rutof

    Rutof
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Fjell
    Du har jo alle nødvendige tall og opplysninger her. Hvorfor slette.
     
  4. Bjarte H

    Bjarte H
    Expand Collapse
    Dommer

    Bosted:
    Stavanger
    Du kan bruke prosentene (50/50 pilsnermalt og hvetemalt) og OG til å regne ut hvor mye malt du vil trenge :)
     
  5. phrode

    phrode
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Arendal
    Forklar :)
     
  6. Tarjei77

    Tarjei77
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Os, Hordaland
    Fermaid k og siris yeast vit er to typar gjærnæring, meiner eg.

    Sent from my HTC Desire using Tapatalk 2
     

Del denne siden