John Nordgaard
Norbrygg-medlem
Priser:
1. plass i kategorien "mørk ale"
3. plass i kategorien "årets hjemmebrygger"
7. plass i skandinavisk mesterskap
Generell informasjon
Navn: Highlander
Type: 5F Skotsk Sterk Ale
Farge (beregnet): 38 EBC
Bitterhet (beregnet): 34 IBU (Tinseth)
OG: 1085
FG: 1024
Alkohol: 8%
Malt & sukker
4000 gram Maris Otter Pale Malt
3400 gram Golden Promise Pale Malt
500 gram Cara-Pils
100 gram Roasted Barley
Vann
20 liter til innmesking
14 liter til skylling
Meskeskjema
60 min ved 68 °C
10 min ved 76 °C
Humle
30 gram Target (10,4%) pellets ved 60 min gjenstående koking
20 gram East Kent Goldings (6,4%) pellets ved 1 min gjenstående koking
20 gram Fuggles (5,0%) pellets tørrhumle tilsatt etter stormgjæring
Koketid
Total koketid vørter: 90 min
Gjær
Ca. 290 mrd celler White Labs WLP028 Edinburgh (starter)
Gjæringstemperatur og -tid
Primærgjæring: 14 dager ved 19-20°C
Stikkes om for ny bunnfelling i 14 dager ved romtemperatur
Øvrig informasjon
Kullsyre: 5 gram druesukker tilsatt per liter før flasking
Modning: Minimum 3 mnd, helst et halvt år.
1. plass i kategorien "mørk ale"
3. plass i kategorien "årets hjemmebrygger"
7. plass i skandinavisk mesterskap
Generell informasjon
Navn: Highlander
Type: 5F Skotsk Sterk Ale
Farge (beregnet): 38 EBC
Bitterhet (beregnet): 34 IBU (Tinseth)
OG: 1085
FG: 1024
Alkohol: 8%
Malt & sukker
4000 gram Maris Otter Pale Malt
3400 gram Golden Promise Pale Malt
500 gram Cara-Pils
100 gram Roasted Barley
Vann
20 liter til innmesking
14 liter til skylling
Meskeskjema
60 min ved 68 °C
10 min ved 76 °C
Humle
30 gram Target (10,4%) pellets ved 60 min gjenstående koking
20 gram East Kent Goldings (6,4%) pellets ved 1 min gjenstående koking
20 gram Fuggles (5,0%) pellets tørrhumle tilsatt etter stormgjæring
Koketid
Total koketid vørter: 90 min
Gjær
Ca. 290 mrd celler White Labs WLP028 Edinburgh (starter)
Gjæringstemperatur og -tid
Primærgjæring: 14 dager ved 19-20°C
Stikkes om for ny bunnfelling i 14 dager ved romtemperatur
Øvrig informasjon
Kullsyre: 5 gram druesukker tilsatt per liter før flasking
Modning: Minimum 3 mnd, helst et halvt år.