No-chill brygging

Neida, fra spøk til alvor. Isbiter var bare en tanke jeg lekte meg med tidlige
Nå tenker jeg no sånt

Lurt litt på å prøve det på en IPA faktisk. Kan jo bli lang og god hop stand. Tar ikke alt for lang tid før man kommer under 60 C på små brygg heller tror jeg
Vil jo være litt vanskelig å beregne IBU, men kan for eksempel kutte ut humle i kok. Tilsette litt ved flame out og resten under 80 C

Etter at humla har ligget 30 min under 80 C kan jeg flytte den ut f.eks
 
Neida, fra spøk til alvor. Isbiter var bare en tanke jeg lekte meg med tidlige
Nå tenker jeg no sånt



Etter at humla har ligget 30 min under 80 C kan jeg flytte den ut f.eks
No-chill brukes mye i Australia har jeg skjønt. Varm vørter overføres til plastkanner og avkjøles over natta i utetemperatur eller i svømmebassenget for de som har det. Er bassenget oppvarmet så er jo det ganske energieffektivt.
 
Tilbake
Topp