Skal vi se. Jeg gikk for:
Maris oter - 74,1%
Victory - 9,3 %
Caramel München - 5,6 %
Mørk München - 5,6 %
Pale chocolate - 5,6 %
Magnum til 28 IBU
EKG på 30 min, 20 g skulle gi 7,7 IBU til.
Wlp028.
Estimatene tilsier OG på 1054, FG på 1014, ABV på 5,2 %, bitterhet på 35,8 IBU og farge på 41,1 EBC.
Meskes på 67 grader i en time.
Når jeg ser på det nå ser jeg at denne egentlig var tenkt å brygges med chaga. Den versjonen var med brambling cross, og noe lavere bitterhet fra humla for å gi plass til chagaen. Den dagen den blei brygga var jeg ikke i bryggeriet, så designavdelinga fikk ansvar for gjennomføring. Katastrofal feil. Designavdelinga er en del av den kreative divisjonen, og det gjenspeiles i sluttresultatet. To liter granskuddsirup havna i koken, og resultatet blei... spesielt.
Denne gangen skal jeg ha stålkontroll på gjennomføring så vel som planlegging.
Kjenner jeg er litt usikker på oppskrifta, da. Vil så mye pale chocolate dominere for mye? Den er god, men ganske markant.