Heisann. Ny til både ølbrygging og forumet her.
Kan nok finne svar på mye av dette i andre tråder, så hvis mod vil slette tråden får han bare gjøre det
Satt det første brygget for 3 dager siden. Brukte kun utstyr fra vinogbar.no
Utstyret jeg brukte:
Gjæringsspann: http://vinogbar.no/product_info.php?products_id=27
Gjærlås: http://vinogbar.no/product_info.php?products_id=523
Bryggrens: http://vinogbar.no/product_info.php?products_id=1233
Coopers Australian Pale Ale: http://vinogbar.no/product_info.php?products_id=474
Muntons Beer Kit Enchancer: [url]http://vinogbar.no/product_info.php?products_id=1522
[/url]Coopers Carbonating Drops: http://vinogbar.no/product_info.php?products_id=1479
Helte først rundt 4 liter varmt springvann oppi spannet, og tilsatte 1/4 av boksen med byggrens. Puttet kullfilteret og røresleiv oppi, og vasket godt. Skylte med varmt vann etterpå. Deretter kokte jeg opp 4 liter vann, puttet i spannet og tilsatte ølsettet og enchanceren og rørte om godt. Så puttet jeg oppi lunkent vann til det var 22.5 liter (var litt forvirret over hvor mye det skulle være i spannet totalt, siden jeg har lest både 20 og 25 liter). Målte temp på vannet til 31 grader, og puttet oppi gjæren som fulgte med ølsettet. Så på med lokket og filteret.
Etter jeg gjorde dette, så har jeg lest litt rundt her på norbrygg, og blir mer og mer stresset over at jeg kansje har gjort noe galt. For det første, så kokte jeg ikke malt-ekstrakten (det som var i ølsettet) i det hele tatt. Jeg kokte opp vann, helte dette i spannet også oppi med malten, rørte rundt. Har det veldig mye å si for sluttresultatet at jeg ikke kokte hele blandingen?
Jeg brukte gjæren som fulgte med ølsettet. Som sagt, så målte jeg temp til 31 grader på vannet, helte oppi gjæren, rørte godt og satt på lokket. Har lest på andre gjærpakker at gjæren skal klargjøres osv, og at det er viktig å øke temperaturen gradvis. Vil det jeg gjorde ha noe å si for sluttresultatet?
Takker for svar
Kan nok finne svar på mye av dette i andre tråder, så hvis mod vil slette tråden får han bare gjøre det
Satt det første brygget for 3 dager siden. Brukte kun utstyr fra vinogbar.no
Utstyret jeg brukte:
Gjæringsspann: http://vinogbar.no/product_info.php?products_id=27
Gjærlås: http://vinogbar.no/product_info.php?products_id=523
Bryggrens: http://vinogbar.no/product_info.php?products_id=1233
Coopers Australian Pale Ale: http://vinogbar.no/product_info.php?products_id=474
Muntons Beer Kit Enchancer: [url]http://vinogbar.no/product_info.php?products_id=1522
[/url]Coopers Carbonating Drops: http://vinogbar.no/product_info.php?products_id=1479
Helte først rundt 4 liter varmt springvann oppi spannet, og tilsatte 1/4 av boksen med byggrens. Puttet kullfilteret og røresleiv oppi, og vasket godt. Skylte med varmt vann etterpå. Deretter kokte jeg opp 4 liter vann, puttet i spannet og tilsatte ølsettet og enchanceren og rørte om godt. Så puttet jeg oppi lunkent vann til det var 22.5 liter (var litt forvirret over hvor mye det skulle være i spannet totalt, siden jeg har lest både 20 og 25 liter). Målte temp på vannet til 31 grader, og puttet oppi gjæren som fulgte med ølsettet. Så på med lokket og filteret.
Etter jeg gjorde dette, så har jeg lest litt rundt her på norbrygg, og blir mer og mer stresset over at jeg kansje har gjort noe galt. For det første, så kokte jeg ikke malt-ekstrakten (det som var i ølsettet) i det hele tatt. Jeg kokte opp vann, helte dette i spannet også oppi med malten, rørte rundt. Har det veldig mye å si for sluttresultatet at jeg ikke kokte hele blandingen?
Jeg brukte gjæren som fulgte med ølsettet. Som sagt, så målte jeg temp til 31 grader på vannet, helte oppi gjæren, rørte godt og satt på lokket. Har lest på andre gjærpakker at gjæren skal klargjøres osv, og at det er viktig å øke temperaturen gradvis. Vil det jeg gjorde ha noe å si for sluttresultatet?
Takker for svar