Øl fra corneluisfat servert via handpumpe - hvordan?

Jeg har pr nå corneliusfat og en beer engine. Co2 utstyr har enda ikke kommet på plass, derfor håper jeg på tips og svar på hvordan disse kan pares.
Det første problemet blir naturlig karbonering på corneliusfatene. Vi fatene være/blir tette nok til dette, evt. kan problemet løses ved hjelp av en Co2-dispenser som produktnr 7168 her:
http://www.petit-agentur.no/
Neste problem er å koble handpumpa til utventil på corneliusfatet. Her håper jeg på gode tips. Slangen som fulgte med pumpa er veldig tykk (over 10mm). Bør jeg ha en overgang via en tynnere slange for å unngå skumproblemer? Dette avhenger natuligvis av hvor mye sukker jeg benytter under sekundærgjeringen, men jeg planelgger kun å servere ales med Co2 tilsvarende 4-6 g sukker/liter.

Ideelt sett burde jeg vel investere i fat produsert for oppgavene, men disse virker relativt dyre http://www.geemacher.com/firkin.php

Jeg er klar over at fatet trolig bør drikkes relativt raskt med dette oppsettet. Co2 og cask-breather blir trolig en løsning på sikt.
 
Jeg serverte øl som var karbonert med sukker på Corneliusfat og brukte håndpumpe for å få opp ølet.
På CO2 inntaket monterte jeg en slik liten dispenser med 16 gr CO2. dette for at det ikke skulle komme oksygen inn på fatet.
Passet på at det ikke var større trykk enn at det ikke kom øl ut uten å bruke pumpa. Dette gikk utmerket. Corneliusfatet satt jeg opp i er gjærekar som jeg hadde is i for å holde ølet kaldt
 
Roarsa skrev:
Jeg har pr nå Corneliusfat og en beer engine. CO₂ utstyr har enda ikke kommet på plass, derfor håper jeg på tips og svar på hvordan disse kan pares.
Det første problemet blir naturlig karbonering på corneliusfatene. Vi fatene være/blir tette nok til dette, evt. kan problemet løses ved hjelp av en CO₂-dispenser som produktnr 7168 her:
http://www.petit-agentur.no/
Neste problem er å koble handpumpa til utventil på corneliusfatet. Her håper jeg på gode tips. Slangen som fulgte med pumpa er veldig tykk (over 10mm). Bør jeg ha en overgang via en tynnere slange for å unngå skumproblemer? Dette avhenger natuligvis av hvor mye sukker jeg benytter under sekundærgjeringen, men jeg planelgger kun å servere ales med CO₂ tilsvarende 4-6 g sukker/liter.

Ideelt sett burde jeg vel investere i fat produsert for oppgavene, men disse virker relativt dyre http://www.geemacher.com/firkin.php

Jeg er klar over at fatet trolig bør drikkes relativt raskt med dette oppsettet. CO₂ og cask-breather blir trolig en løsning på sikt.

Slangedismeteren er i utgangspunktet ikke egentlig noe problem, bare bruk det du har for hånden...

Naturlig karbonering fungerer utmerket på corneliusfat. Når det gjelder CO2-innholdet, er 4-6 g/l MYE sukker hvis du planlegger å bruke håndpumpe. Du bør legge CO2-nivået under 1,5 vol. for å unngå skum.

Ang. å mate med CO2: Pumpene tåler egentlig svært lavt trykk, de lekker svært fort hvis du kjører på CO2, men det kan du jo eventuelt regulere om du klarer. Jeg bruker cask breather når jeg serverer gjennom håndpumpe, og det fungerer helt glimrende.
 
Takker alle for svar. Dette var til god hjelp.
Jeg trenger helt klart en slik http://www.northernbrewer.com/brewing/ball-disc-1-4-barb-liq.html. Trenger jeg også en slik http://www.northernbrewer.com/brewing/5-16-barbed-swivel-nut.html, og hvor skal evt denne? Er dette for å få en mer tilpasset overgang til slangediameteren som ble brukt i videoen?

Jeg har servert øl karbonert med 4g/l fra handpumpe. Det fungerte greit, men særlig mer vil kanskje by på problemer ja. Jeg har sett i andre tråder at naturlig kabonering i corneliusfat kan by på problemer iom at trykket i starten er lavt/fraværende, og pakningen ikke er helt tett. Er dette en myte eller et reelt problem som gjør det nødvenig å tilføre litt Co2 før man setter fatet til naturlig karbonering?
 
Tilbake
Topp