Wit er et sikkert valg, de fleste liker dette.
Kølsch er også et sikkert valg, blir ikke så altfor ulikt pils og de fleste liker den.
En APA som ikke er altfor bitter tror jeg også blir knall.
Har selv levert til et par bryllup, her er erfaringene:
Bryllup 1: Kølsch og Wit. Det gikk litt mere Kølsch men alle likte begge typene.
Bryllup 2: Wit og APA(amarillo). Først ett glass Wit som alle likte. Deretter turte noen å smake APA. De som smakte APA fortsatte med den, mens noen ikke ville smake og bare fortsatte med Wit. Uansett var Wit fatet halvtomt når APA fatet var tomt.
Begge forsamlingene var sammensatt der få eller ingen hadde kjennskap til hjemmebrygget øl.
Ellers har jeg stor suksess med en egenkomponert Smithwicks klone som jeg prøvde meg på:
Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
14,00 kg Pale Malt (2 Row) Bel (5,9 EBC) Grain 1 93,3 %
0,50 kg Caramel/Crystal Malt - 20L (39,4 EBC) Grain 2 3,3 %
0,50 kg Roasted Barley (591,0 EBC) Grain 3 3,3 %
0,00 kg Munich Malt (17,7 EBC) Grain 4 0,0 %
0,00 kg Corn Syrup (2,0 EBC) Sugar 5 0,0 %
80,00 g Goldings, East Kent [4,50 %] - Boil 60,0 min Hop 6 11,3 IBUs
80,00 g Goldings, East Kent [4,50 %] - Boil 40,0 min Hop 7 9,9 IBUs
15,00 g Irish Moss (Boil 10,0 mins) Fining 8 -
80,00 g Fuggles [4,50 %] - Boil 2,0 min Hop 9 1,0 IBUs
80,00 g Goldings, East Kent [5,00 %] - Boil 2,0 min Hop 10 1,1 IBUs
2,0 pkg Irish Ale (Wyeast Labs #1084) [124,21 ml] Yeast 11 -
Beer Profile
Est Original Gravity: 1,048 SG Measured Original Gravity: 1,047 SG
Est Final Gravity: 1,010 SG Measured Final Gravity: 1,008 SG
Estimated Alcohol by Vol: 5,0 % Actual Alcohol by Vol: 5,1 %
Bitterness: 23,3 IBUs Calories: 434,0 kcal/l
Est Color: 24,2 EBC
Mash Profile
Mash Name: Temperature Mash, 2 Step, Medium Body Total Grain Weight: 15,00 kg
Sparge Water: -20,06 l Grain Temperature: 22,0 C
Sparge Temperature: 76,0 C Tun Temperature: 22,0 C
Adjust Temp for Equipment: FALSE Mash PH: 5,20
Mash Steps
Name Description Step Temperature Step Time
Saccharification Add 0,00 l of water and heat to 65,0 C over 15 min 65,0 C 45 min
Mash1 Add 40,08 l of water and heat to 65,0 C over 2 min 65,0 C 30 min
Mash Out Heat to 73,0 C over 10 min 73,0 C 10 min
Mash Step Add 0,00 l of water at 78,0 C 78,0 C 15 min
Denne overrasker mange. Den er sort og folk flest tror dette er noe Guinness type øl. Men den er ikke det, og folk opplever at fargen har lite med smaken å gjøre.