Jørgen E
Norbrygg-medlem
Satt mitt andre brygg forrige søndag - wit jul.
OG på 1072 23liter i gjæringskaret. Mesketempraturen startet litt lavt (63°C) og var aldri over 68°C før selve utmesken... Kokt opp med 500g candisukker og humling ihht oppskrift.. Kjølt ned og tilsatt 2pk rehydrert US West Coast M44 (rehydrert 20min før pitch i sterilt vann på 37°C) vørter kjølt ned til 20°C.
Funnet noen som mener at man skal stille om til nytt kar etter 7dager (for å tilsette ny oksygen til bragger?)
Da jeg tappet over fikk jeg med veldig lite av bunnfalet og "grums" fra gjæringskaret.. Det lå igjen 3l med noe som så ut som leire.. Nå frykter jeg at mye av dette var gjær og at ølet mitt ikke vil gjære helt ut.. Er det noe i dette? Eller kan jeg ta det med ro og flaske som normalt på søndag? SG dag 8 var 1018. Skal foreta ny måling i kveld (dag10)
Er det vits å helle over på nytt gjæringskar dag 7
I så fall, bør man også helle over alt bunnfalet også?
Om dette ikke vil gjære videre, kan jeg tilsette ny gjær og la denne stå å jobbe i en ukes tid?
Hilsen
"Usikker, smått utålmodig hjemmebrygger"
/Jørgen
Sent from my SM-N910F using Tapatalk
OG på 1072 23liter i gjæringskaret. Mesketempraturen startet litt lavt (63°C) og var aldri over 68°C før selve utmesken... Kokt opp med 500g candisukker og humling ihht oppskrift.. Kjølt ned og tilsatt 2pk rehydrert US West Coast M44 (rehydrert 20min før pitch i sterilt vann på 37°C) vørter kjølt ned til 20°C.
Funnet noen som mener at man skal stille om til nytt kar etter 7dager (for å tilsette ny oksygen til bragger?)
Da jeg tappet over fikk jeg med veldig lite av bunnfalet og "grums" fra gjæringskaret.. Det lå igjen 3l med noe som så ut som leire.. Nå frykter jeg at mye av dette var gjær og at ølet mitt ikke vil gjære helt ut.. Er det noe i dette? Eller kan jeg ta det med ro og flaske som normalt på søndag? SG dag 8 var 1018. Skal foreta ny måling i kveld (dag10)
Er det vits å helle over på nytt gjæringskar dag 7
I så fall, bør man også helle over alt bunnfalet også?
Om dette ikke vil gjære videre, kan jeg tilsette ny gjær og la denne stå å jobbe i en ukes tid?
Hilsen
"Usikker, smått utålmodig hjemmebrygger"
/Jørgen
Sent from my SM-N910F using Tapatalk