Brew In A Bag
All-grain i liten skala
All-grain i liten skala
Ruben D skrev:Biab?
arve.thue skrev:Ja du kan meske litt malt i en gryte på komfyren som du da tilsetter ølsettet. Da kan du lage et øl som helt annerledes i karakter og smak en det ølsettet du handlet inn. Lag egen oppskrift eller finn en oppskrift du har lyst å teste så
er det bare til å be om hjelp her så er det nok noen drevene bryggere som kan hjelpe deg med å beregne malt-type og mengde.
Aleksander_B skrev:Noe jeg vil anbefale deg å begynne med er å sette gjærstartere.
arve.thue skrev:Tipper alt er i skjønneste orden der. Er helt vanlig at det ser litt ulekkert ut under gjæringen. Noe av skummet fester seg langs kanten men det er helt normalt.
Blir nok bra det der.
Gahr skrev:Ta utgangspunkt i den beregnede OG-en i det aktuelle ølet du skal brygge.
Gjærnæring får du fra f.eks. White Labs og Wyeast. Disse inneholder næringsstoffer (bla. nitrogen og zink) som, er viktige for gjæren når den skal formere seg.
Når du ser det har sluttet å stige bobler opp langs sidene i starteren, er den ferdiggjæret. Da er det lurt å sette den i kjøleskap et døgn eller to for bunnfelling. Da kan du dekantere av "starter-ølet" som kan sette uønsket smak og tynne ut ølet ditt.
Det vanligste er vel kanskje å bruke erlenmeyerkolber til startere. Dekk tuten med folie, så sliper du ikke inn støv. Starteren kan kokes og kjøles ned i samme kolbe.