1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Oppskrift på 1664 Blanc

En tråd i 'Oppskrifter generelt' startet av amoe, 14 Aug 2013.

  1. eMTea

    eMTea
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Hvilken skade gjør konserveringsmidlet E220?
     
  2. Øldal

    Øldal
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    E220 Svoveldioksid Svoveldioksid virker mot gjær, sopp og bakterier. Svoveldioksid reagerer på forskjellig måte med mange næringsinnholdsstoffer og motvirker for eksempel at farger, vitaminer og aroma blir nedbrutt av kontakt med surstoff.
     
  3. eMTea

    eMTea
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Så det ødelegger ølen?
     
  4. Øldal

    Øldal
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    Har ikke selv brygget med E220 men denne kan vel kanskje påvirke / stoppe gjæringen, men antar at mange har gjort det med stort hell.
     
  5. eMTea

    eMTea
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Jeg tar en sjans, og bruker eldorado sine. Lar ølet gjære i 10 dager, og tilsetter pureen da, da har den forhåpentligvis gjæret ut.
    Tapper 12L på corneliusfat, og resten på flasker, så om de skulle ødelegge for gjær/sukkerkarbonering, så har jeg ikke flasket alt hvertfall.
     
    Øldal liker dette.
  6. Forvirret

    Forvirret
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bømlo
    Tror det var E220 i aprikosene jeg brukte. Kan ikke huske annet enn at det gikk greit.
     
    Arnt-Børre Martinussen og eMTea liker dette.
  7. andor

    andor
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Ski
    Ser at bryggselv har fått inn fruktpure: Aprikos
    Vil tro at den vil fungere fint i denne oppskrifta? :) Noen som har brygget denne som har noe formening om dosering av denne? Ser at det anbefales opp mot 1 kg fruktpure, så gå for hele pakka på 20 liter, eller blir det i overkant? Ser også at det er 10% sukker, så det vil vel medføre en liten ekstra bump i gravity også.
     
  8. andor

    andor
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Ski
    Og bør denne fryses før jeg hiver den i karet?
     
  9. steinmb

    steinmb
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Nei
     
    andor liker dette.
  10. eMTea

    eMTea
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Nå har jeg kjørt aprikosene til pure, og tilsatt i karet. Er det riktig at, selv om jeg prøvde å røre det godt inn, det samler seg som et eget lag i bunn?
     
  11. eMTea

    eMTea
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Nå skal jeg snart flaske denne ølen, men med et bunnlag med oppløst pure opp til ca 5L merket i karet, så lurer jeg på om jeg skal prøve så langt det lar seg gjøre å unngå å ta med dette? Burde jeg tilsette gelatin og coldcrashe for å dempe det mest mulig.

    Jeg stakk jo om før tilsetting av aprikospure, men den satte jo igang å gjære etter det igjen, så noe gjær er det nok i denne blandingen, samt 8g Amarillo.
     
  12. RETBergen

    RETBergen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    om du er heldig med coldcrashen så vil bunnfallet bli mer kompakt og du får mer utbytte og klarere øl. Ville forsøkt.
     
  13. eMTea

    eMTea
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Kan informere om at min ikke smaker noe godt, på tappedag.

    Veldig syrlig, ikke bra, ingen antydning til de 600g aprikos på 18L. Tappet 12L på fat, resten i vasken. For gi den litt tid.
     
  14. msevland

    msevland
    Expand Collapse
    Fylkesstyre Oslo
    Sentralstyre

    Open minded som jeg er, skal den prøves igjen...[​IMG]
     
    ØyvindO liker dette.
  15. Easybrew

    Easybrew
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Kan bare si at denne er best fra fat, har prøvd flere ganger å kjøpt på flaske men er desverre ikke like frisk som fra tapp.. Men igjen det er min mening..

    Easybrew
     
    Brekke liker dette.
  16. msevland

    msevland
    Expand Collapse
    Fylkesstyre Oslo
    Sentralstyre

    Den gikk i vasken - igjen...[​IMG]
     
    Jo-Helge liker dette.
  17. [Daniel]

    [Daniel]
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Ikke rart den smakte dårlig, du har jo brukt feil glass!!
    [​IMG]
     
    Easybrew og Einar Michelsen liker dette.
  18. SSS

    SSS
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Alversund
    Korleis reknar ein ut ABV på denne? Den vanlege formelen vil jo ikkje funke når ein dumpar ein haug med frukt i gjæringskaret undervegs i prosessen?
     
  19. Ketil

    Ketil
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Drammen
    Forslag: Hvis du vet hvor mye sukker din pure inneholder, kan du jo legge det til i oppskriften. Pureen som Bryggselv selger inneholder 10% sukker. Altså 100g.
    De er forøvrig helt tomme for aprikos. Den forsvant rett ut. Tydeligvis mye 1664 på gang rundt omkring.
     
  20. SSS

    SSS
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Alversund
    Men vil ikkje frukta i seg sjølver også bidra med ein god del sukker, og dertil auke i abv?
     

Del denne siden