Skal jo ikke ha med deg bunnfall og puré over på fatet da?Jeg har en batch stående med 2 liter fruktpuré og ser at fruktpuréen ligger i bunnen av bøtta. Jeg hadde tenkt til å tappe dette på fat, blir det da bare saft på de første tappingene??
Skal jo ikke ha med deg bunnfall og puré over på fatet da?Jeg har en batch stående med 2 liter fruktpuré og ser at fruktpuréen ligger i bunnen av bøtta. Jeg hadde tenkt til å tappe dette på fat, blir det da bare saft på de første tappingene??
Hmmmm, idiotisk spørsmål når jeg tenker meg om. Det burde jeg ha forståttSkal jo ikke ha med deg bunnfall og puré over på fatet da?
Den stod stort sett i romtemperatur, men vi lot den stå litt varmt helt i starten for å sette i gang Vi åpnet lokket kontinuerlig og ristet den ofte, så målet var ikke å ikke tilføre den oksygen. Men vi hadde en dårligere løsning for gjærstarter da enn vi har nå. Nå har vi magnetrører og erlenmeyerkolbeSyntes også det var litt pussig måte å lage gjærstarter, sette den varmt i et par dager i lukket glass slik at den ikke fikk oksygen...
Likte beskrivelsen av resultatet her og fargen, hva var din eksakte oppskrift? Ser du har tatt utgangspunktet fra en blogg.Siste oppdatering på denne fronten: Brygget mitt har nå hatt over tre uker på flaske, og i dag kjørte jeg en sammenligning med originale 1664 Blanc. Farge, skum og utseende ellers: prikk like. Originalen har imidlertid en klart sterkere aroma og smak av aprikos.
Når det er sagt: ølen min har nydelige toner av både sitrus og svak aprikos, og er krisp, frisk og lettdrikkelig. En 0,33 av denne er borte før du får sagt "aprikos", og det er jo litt skummel med tanke på en alkoholprosent på nærmere 6%. Personlig vil jeg si at jeg foretrekker min egen versjon. Den er friskere med større preg av sitrus, der det svært tydelige og litt kunstige preget av aprikos hos originalen kan faktisk bli litt kvalmende.
For å skape en skikkelig 1664 Blanc-klone tror jeg at man må gå veien om ekstrakt i tillegg til frukt, slik som har vært diskutert før i denne tråden. Personlig tror jeg heller at jeg vil brygge denne versjonen en gang til, men ikke være redd for å eventuelt legge til enda mer aprikos (brukte 1,1 kilo pure av hermetiske aprikoser til 25 liter) eller la brygget stå lenger i kontakt med frukten. Dette ølet vil i hvert fall skaffe meg mange nye venner i sommer, det er helt sikkert!
Legger ved bilde. Min til venstre, originalen til høyre. Eller omvendt
Likte beskrivelsen av resultatet her og fargen, hva var din eksakte oppskrift? Ser du har tatt utgangspunktet fra en blogg.
Fått smaker noe mer på det?Flasket blancen igår og så nesten ut som det var en aktiv krauzen igang øverst (mulig det var dette jeg skulle ha høstet). Så rimelig guggete ut på toppen der etterhvert, men det kan vel også være at deter slikt WPL400 oppfører seg?
Måtte hive i pureen dag7, ettersom primærgjæringen var aktiv så lenge (og nesten videre).
Ølet smakte ok og søtt, saft aktig. Så får se nå etterhvert hvordan det blir. PS - sinnsykt så purerestene tettet både kran og hevert!
F
Fått smaker ble mer på det?
Er det noe du ville gjort annerledes ved brygg 2?Jeg tok utgangspunkt i forsøket til Bryggkompaniet: https://bryggkompaniet.wordpress.com/2015/10/05/kronenbourg1664blanc-del1/, men så også på en annen kloneoppskrift på nettet som jeg ikke finner igjen i farten. Det skal visst egentlig brukes Strisselspalt humle, men det fant jeg ikke.
Her er min BeerSmith-oppskrift: http://beersmithrecipes.com/viewrecipe/1255805/tribute-blanc-1664-clone
Bare spør hvis du lurer på noe. Skal nok brygge denne igjen til sommeren. Den var svært populær
Ja, smakte desverre nesten ingen aprikos heh. Smakte mest vanlig hveteøl, syrlig og ok. Etter å ha snakket med en på bryggselv så ble vi enige om at 800g pure er kanskje litt lite, må nesten doble eller triple det for å få en kraftig smak.
Har en kamerat som prøvde seg på en 1664 Blanc. Han sa også at det smakte ren hveteøl. Ikke tegn til noe annet. Han er veldig glad i 1664 Blanc men han er ikke glad i hveteøl, så han var rimelig skuffet. Han kjørte denne oppskriften. Hvis noen har noen formening om hva som har gått galt så er det bare å si ifra, så kanskje det blir bedre neste gang.