1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Oppskrift på 1664 Blanc

En tråd i 'Oppskrifter generelt' startet av amoe, 14 Aug 2013.

  1. Kalvatn

    Kalvatn
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Ørsta
    «With two ways to add Mangrove Jack's Natural Flavour Boosts to your beer, experimentation is easy. Either pour a full bottle of flavouring into your entire batch of beer before bottling or add 1.5 ml of flavouring per bottle before carbonation»

    Ser ikkje noken grunn til at du ikkje kan tilsette det ilag med sukkerlaka.. er det kanskje for at det skal blande seg skikkelig dei foreslår 12-24t?
     
    ullrotta og Geir Nårstad liker dette.
  2. TorfinnS

    TorfinnS
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Båtsfjord
    DBBAF199-CC93-439C-A71C-0438E6E2920F.jpeg 7FB64B6A-94A6-4401-B549-5660340A677F.jpeg Prøvd meg på denne nå. Blitt bra nå etter 4 uker på fat.
     
  3. hansbt

    hansbt
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Troms
    Har brygga Blanc i dag, og sliter med om det blir hermetiske aprikoser eller Mangrove Jacks aprikos ekstrakt.
    Oppskrifta er Bryggekompaniet sin.
    Litt mer appelsinskall og siste humletilsetning.
    Smaken på vørteren er meget lovende, OG på 1060. Litt høyt men..
    Tar gjerne imot innspill.
    Noen som har erfaring med aprikos ekstrakt?
     
  4. TurboJens

    TurboJens
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Har kun erfaring med purè, og tror kanskje man burde gått for det dobbelt av oppskriften. Kjøpt som kit, så muligens bare en pose for å holde prisen under 500kr.
     
  5. hansbt

    hansbt
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Troms
    Er litt sjepisk til den ekstrakten, at smaken har ett "syntetisk" preg.
    Helgardert med 5 bokser hermetisk aprikos på lager.
    Men har ei uke å tenke.
     
  6. peram

    peram
    Expand Collapse
    Fylkesstyre

    Bosted:
    Oslo
    da er det jo greit vel ? Smak på litt av ekstrakten før du har den i bøtte. Smaker det syntetsisk så har du jo hermetisk aprikos å bruke i steden ? Er ikke det det enkleste ?

    peram
     
  7. Botnen

    Botnen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Kjøpte blanc ølsettet fra brewshop nå i uka, å tenkte å brygge det som en liten overraskelse til fruen. Fikk med t-58 gjør.. men er ikke WB-06 bedre til dette? Min gane sier at WB-06 er en vedre wit gjær en t-58
     
  8. hansbt

    hansbt
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Troms
    Brygga en til nå, nesten lik. Den første står nå til karbonering på fat. 500g aprikospure (bryggselv sin), og ei lita flaske ekstrakt. Brukte 2 poser WB-06 i denne.
    Den siste står til gjæring nå. Ett rør WLP400 og en pose US05. Den første er smakbar før det er tappetid på den siste. Smaken avgjør om den også får ekstrakt.
     
  9. hansbt

    hansbt
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Troms
    Oppdatering...
    Fatet med WLP400 og US05 ble helt nydelig. Trengte 6-7 uker for å bli rund i smaken.
    OG 1.062, FG 1.012 ABV 6,5%.

    Fat 2 med WB-06 ble tilsatt 300g melkesukker kokt i litt vann etter det ble tappet på fat.
    Før det var den nesten sur i smaken. Aprikos-smaken er ikke så fremtredende men ett nydelig øl.
    Angret litt på min utålmodighet, litt mere lagringstid har kanskje runda smaken.
    Denne er nok mest lik originalen. Høy ABV dominerer overhodet ikke.
    OG 1.070, FG 1.010 ABV 7,9%.

    Begge fikk som sagt 500g aprikospure helt på slutten av gjæringa, samt ei flaske ekstrakt når det blei tappa på fat.
    Allt i allt, strålende fornøyd.
     
  10. GardGard

    GardGard
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Tror det blir best om man kombinerer ekstrakt og pure. Da får du både den smaken som man forventer fra Blanc, pluss litt dypbde. Får du i tillegg sødme så får du bra aprikossmak. Tror sødmen er ganske viktig.
     

Del denne siden