Kommer til å teste denne oppskriften:
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
2,50 kg Pilsner (2 Row) Ger (3,9 EBC) Grain 1 56,1 %
1,50 kg Wheat Malt, Ger (3,9 EBC) Grain 2 33,7 %
0,45 kg Wheat, Flaked (3,2 EBC) Grain 3 10,2 %
35,00 g Strisslespalt [4,00 %] - Boil 60,0 min Hop 4 16,8 IBUs
35,00 g Strisslespalt [4,00 %] - Boil 15,0 min Hop 5 8,3 IBUs
1,00 Items Servomyces (Boil 15,0 mins) Other 6 -
0,50 tsp Yeast Nutrient (Boil 15,0 mins) Other 7 -
25,00 g Orange Peel, Sweet (Boil 5,0 mins) Spice 8 -
4,00 g Coriander Seed (Boil 5,0 mins) Spice 9 -
5,00 g Amarillo [9,20 %] - Boil 1,0 min Hop 10 0,5 IBUs
5,00 g Mosaic (HBC 369) [12,25 %] - Boil 1,0 mi Hop 11 0,6 IBUs
1,0 pkg Belgian Wit Ale (White Labs #WLP400) [35 Yeast 12 -
5,00 g Amarillo [9,20 %] - Dry Hop 7,0 Days Hop 13 0,0 IBUs
5,00 g Mosaic (HBC 369) [12,25 %] - Dry Hop 7,0 Hop 14 0,0 IBUs
Mash Schedule: Temperature Mash, 2 Step, Light Body
Total Grain Weight: 4,45 kg
----------------------------
Name Description Step Temperat Step Time
Protein Rest Add 13,86 l of water at 59,0 C 55,0 C 30 min
Saccharification Add -0,00 l of water and heat to 64,0 C 64,0 C 75 min
Mash Out Heat to 76,0 C over 10 min 76,0 C 10 min
Sparge: Fly sparge with 18,76 l water at 75,6 C
Vi kjørte på igårkveld på BB60auto maskinen vår. Brukte en annen oppskrift fra Alexander på Bryggselv stavanger med ca 4,5kg pilsner og hvetemalt, samt la til ekstra risskall for mer fluff. Hersbrucker som smått bitterhumle, og mosaic som smaks og aromahumle. Hadde appelsin og koriander i sokk da jeg ikke trengte kloggingen i kranen som jeg fikk sist, kokt i 15min pluss noe i nedkjølingen. Brukte 600g sukker til batchen.På oppskriften jeg brukte i sin tid var det ca. 5,5 kg malt til 23 liter. Fortsatt ganske lite, men alkoholprosenten skal jo være lav på denne.
Brukte også 250 gram sukker.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kan det være en ide å bruke tørkede aprikoser i denne? Koke de opp med litt vann og så mose med stavmikser.
Jeg har brukt essens/konsentrat sammen med flaskingen. Det har gitt litt mer fersk aroma, mens "tørrhumling" med aprikospurre har gitt riktig smak.
Supert, det høres bra ut. Ja de var tom for Aprikos så da ble Fersken nest best her Takk for hjelpen, bruker den + vel 2KG moste aprikos (hermetiske) i DH i tillegg.Brukte samme merke, bare aprikos. Ikke noe problem hos meg. Tror ikke det er noe gjærbart i essensen. Uansett beregnet jeg sukkerlake til 2,8 volumer CO2, så har nok å gå på uten at det blir overkarbonert. Brukte cirka 55 ml. essens på 10 liter øl.
Siste oppdatering på denne fronten: Brygget mitt har nå hatt over tre uker på flaske, og i dag kjørte jeg en sammenligning med originale 1664 Blanc. Farge, skum og utseende ellers: prikk like. Originalen har imidlertid en klart sterkere aroma og smak av aprikos.
Når det er sagt: ølen min har nydelige toner av både sitrus og svak aprikos, og er krisp, frisk og lettdrikkelig. En 0,33 av denne er borte før du får sagt "aprikos", og det er jo litt skummel med tanke på en alkoholprosent på nærmere 6%. Personlig vil jeg si at jeg foretrekker min egen versjon. Den er friskere med større preg av sitrus, der det svært tydelige og litt kunstige preget av aprikos hos originalen kan faktisk bli litt kvalmende.
For å skape en skikkelig 1664 Blanc-klone tror jeg at man må gå veien om ekstrakt i tillegg til frukt, slik som har vært diskutert før i denne tråden. Personlig tror jeg heller at jeg vil brygge denne versjonen en gang til, men ikke være redd for å eventuelt legge til enda mer aprikos (brukte 1,1 kilo pure av hermetiske aprikoser til 25 liter) eller la brygget stå lenger i kontakt med frukten. Dette ølet vil i hvert fall skaffe meg mange nye venner i sommer, det er helt sikkert!
Legger ved bilde. Min til venstre, originalen til høyre. Eller omvendt
Skal lage en 1664 Globe i morgen, lurte litt på hvordan oppskriften din så ut. Deler du?Siste oppdatering på denne fronten: Brygget mitt har nå hatt over tre uker på flaske, og i dag kjørte jeg en sammenligning med originale 1664 Blanc. Farge, skum og utseende ellers: prikk like. Originalen har imidlertid en klart sterkere aroma og smak av aprikos.
Når det er sagt: ølen min har nydelige toner av både sitrus og svak aprikos, og er krisp, frisk og lettdrikkelig. En 0,33 av denne er borte før du får sagt "aprikos", og det er jo litt skummel med tanke på en alkoholprosent på nærmere 6%. Personlig vil jeg si at jeg foretrekker min egen versjon. Den er friskere med større preg av sitrus, der det svært tydelige og litt kunstige preget av aprikos hos originalen kan faktisk bli litt kvalmende.
For å skape en skikkelig 1664 Blanc-klone tror jeg at man må gå veien om ekstrakt i tillegg til frukt, slik som har vært diskutert før i denne tråden. Personlig tror jeg heller at jeg vil brygge denne versjonen en gang til, men ikke være redd for å eventuelt legge til enda mer aprikos (brukte 1,1 kilo pure av hermetiske aprikoser til 25 liter) eller la brygget stå lenger i kontakt med frukten. Dette ølet vil i hvert fall skaffe meg mange nye venner i sommer, det er helt sikkert!
Legger ved bilde. Min til venstre, originalen til høyre. Eller omvendt
Skal lage en 1664 Globe i morgen, lurte litt på hvordan oppskriften din så ut. Deler du?
Ganske lik, jeg har 10 g sitronskall også, ikke sukker, men litt mer korn, har også lagt til 300 g sour malt, regner på en OG på 1055.Klart det! Her er min versjon: Tribute Blanc (1664-clone) - Recipe - BeerSmith Cloud
Merk at "apricot extract" i oppskriften egentlig er aprikospure. Gadd bare ikke legge det til i ingredienslista.
Ganske lik, jeg har 10 g sitronskall også, ikke sukker, men litt mer korn, har også lagt til 300 g sour malt, regner på en OG på 1055.
Når det gjelder aprikosen, så lurte jeg på å ta litt i på 0 min, og resten ved 7. Dag.
Takk for info.